joi, 7 iunie 2018

Publicat la 6/07/2018 10:06:00 p.m. de Anonim

Fotbalul a intrat în vacanță

Gaz Metan Mediaș a încheiat sezonul 2017-2018 cu un eșec la Botoșani.


Alex PÎNTEA

Formația lui Cristian Pustai a fost învinsă, la sfârșitul săptămânii trecute, în Moldova, cu scorul de 2-0. FC Botoșani și-a adjudecat victoria după reușitele semnate de Mihai Roman și Lorand Fulop în repriza a doua. De partea cealaltă, alb-negrii au ratat o lovitură de pedeapsă prin Darius Olaru, în minutul 4 al confruntării. Gaz Metan a încheiat astfel pe poziția a IV-a în clasamentul play-out-ului, cu 30 de puncte acumulate.

Au ratat penalti

Gaz Metan a început bine partida de la Botoșani, iar în minutul 4 Darius Olaru a fost faultat în careul de 16 metri. Același jucător a executat lovitura de pedeapsă, însă portarul Ianoș Brînză a reușit să respingă. În minutul 20, lovitura de cap a lui Iulian Cristea după un corner, a fost scoasă de pe linia porții de Florin Acsinte. Peste zece minute, portarul Răzvan Pleșca a respins șutul lui Mihai Roman din marginea careului de 16 metri, iar apoi același Roman a nimerit bara transversală dintr-o lovitură liberă.

Repriză slabă

FC Botoșani a deschis scorul în minutul 56, atunci când Mihai Roman a marcat din plonjon, după o centrare venită de la Sebastian Chitoșcă. Autorul primului gol a centrat decisiv peste alte 6 minute, pentru lovitura de cap a lui Lorand Fulop, care a dus scorul la 2-0. Cu un sfert de oră înainte de final, Răzvan Pleșca a mai blocat un șut al lui Roman, iar în minutul 89 Andrei Tîrcoveanu, ajuns la finalizare, a ratat ținta, iar partida s-a încheiat cu victoria formației gazdă.

Două săptămâni de vacanță

Imediat după partida de la Botoșani, fotbaliștii lui Pustai au intrat în vacanță. Aceștia nu vor avea însă prea mult timp liber la dispoziție, în condițiile în care, în data de 18 iunie, este programată reunirea în vederea pregătirii noului sezon. Lotul va rămâne la Mediaș în primele zile, iar ulterior se va pleca într-un cantonament în Serbia, acolo unde vor exista și mai multe jocuri de verificare. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis că sezonul 2018-2019 al Ligii 1 va începe în weekend-ul 21-22 iulie, la doar 6 zile după finala Campionatului Mondial, programată pe 15 iulie. Sezonul se va încheia pe 2 iunie 2019.
    Trimite prin e-mail