marți, 12 iunie 2018

Publicat la 6/12/2018 02:55:00 p.m. de Anonim

Avertisment de la PNL şi strângere de semnături


Liberalii derulează o campanie în județul Sibiu și la nivel național privind pilonul II de pensii.


Alex PÎNTEA

Partidul Național Liberal a lansat o campanie de informare cu privire la pilonul II de pensii, intitulată „Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie”. Scopul acesteia este acela de a-i avertiza pe cetățeni că guvernarea PSD-ALDE pregătește un act normativ prin care să se mute banii de la pilonul II de pensii la sistemul public de pensii.

Lansare la Mediaș

Conducerea PNL Mediaș a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre campania de informare şi strângere de semnături, lansată de formațiune la nivel național. Prin intermediului acesteia se dorește avertizarea populației cu privire la faptul că șefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pregătesc „jaful secolului“. Concret, PNL susține că se dorește trecerea a peste 9 miliarde de euro din pilonul II de pensii la sistemul public de pensii. „De la începutul anului, Guvernul actual nu face altceva decât să caute, în tot felul de locuri, fondurile necesare pentru a-și onora obligațiile pe care și le-a asumat în campania electorală. Aici fac referire la faptul că Mediașul a pierdut la începutul anului, în urma marii inginerii financiare a marii revoluții fiscale, aproximativ 3 milioane de euro, iar majoritatea localităților din țară au pierdut și ele sume importante. De această dată, observăm că Guvernul nu face altceva decât să apeleze la economiile pe care populația și le face“, a declarat Gheorghe Roman, președintele PNL Mediaș. 

Semnături de susținere

PNL îşi propune să intre în contact cu toţi medieșenii cu vârste cuprinse între 18-45 ani, contribuabili la acest pilon, pentru a atrage atenţia asupra consecinţelor atacului PSD-ALDE asupra celor peste 9 miliarde de euro acumulaţi în conturile private de contribuții la pilonul II de pensii. Totodată, a fost demarată o campanie de strângere de semnături pentru proiectul legislativ al PNL privind creșterea procentului alocat Pilonului II. „Organizația noastră va demara o campanie de strângere de semnături pentru ca împreună să oprim acest Guvern să nu apeleze la banii pe care oamenii de-a lungul timpului i-au pus deoparte pentru perioada de pensie”, a mai spus Roman. Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie. În cadrul acesteia, liberalii anunță că vor distribui două milioane de pliante în toată țara.
    Trimite prin e-mail