marți, 26 iunie 2018

Publicat la 6/26/2018 03:10:00 p.m. de Anonim

Aniversarea salvatorilor! S-au împlinit zece ani de SMURD la Mediaș


Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Mediaș a aniversat, într-un cadru festiv, un deceniu de activitate. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Corneliu Coposu, la sfârșitul săptămânii trecute. În cei zece ani de activitate, paramedicii SMURD au avut peste 12.000 intervenții în municipiul de pe Târnava Mare, dar și în toată zona de nord a județului Sibiu.


Alex PÎNTEA

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Căpitan Dumitru Croitoru“ al județului Sibiu și Primăria municipiului Mediaș au organizat un ceremonial dedicat aniversării a zece ani de SMURD la Mediaș. Activitatea s-a desfășurat în centrul civic al orașului, în prezența oficialităților locale și a comenzii inspectoratului. 



„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu a sărbătorit, pe 22 iunie, zece ani de când paramedicii SMURD din cadrul Secției de Pompieri Mediaș au fost alături de cetățeni în diverse situații, atunci când viața acestora a fost pusă în pericol. Aș vrea să le mulțumesc tuturor și să îi felicit pentru răbdarea, curajul, efortul depus, solidaritatea umană şi măiestria profesională dovedite în acest timp“, a declarat colonelul Laurențiu Cosmin Balcu, inspectorul șef al ISU Sibiu. 


Peste 12.000 de vieți salvate

În cei 10 ani de existenţă, echipajele SMURD Mediaș au participat la un număr de peste 12.000 de situaţii de urgenţă, iar un număr de 12.225 de persoane au beneficiat de intervenţia promptă a SMURD. Sub deviza „Cine salvează o viață salvează o lume întreagă”, paramedicii SMURD au răspuns celor peste 12.000 de solicitări ale cetățenilor, intervenind la 427 de accidente rutiere și acordând primul-ajutor calificat unui număr de peste 12.200 de cetățeni, dintre aceștia 1.259 fiind copii și 10.966 adulți. 


Vital pentru toată regiunea

În cadrul evenimentului desfășurat în Piața Corneliu Coposu, au fost acordate și o serie de plachete aniversare și diplome celor care au înființat, condus și activat în toată această perioadă în cadrul SMURD Mediaș. În ultimii zece ani, paramedicii SMURD au fost alături de locuitorii municipiului Mediaș, dar și ai localităților Alma, Alma Vii, Ațel, Biertan, Boian, Brateiu, Blăjel, Buzd, Copșa Mare, Curciu, Dârlos, Dumbrăveni, Dupuș, Ernea, Florești, Giacăș, Hoghilag, Laslea, Mălăncrăv, Moșna, Nemșa, Nou Săsesc, Păucea, Prod, Richiș, Roandola, Românești, Șaroș pe Târnave, Șmig, Valchid, Valea Lungă și Velț. Toate se află în raionul de intervenție al Secției de Pompieri Mediaș. „Este normal, în acest moment, să facem o retrospectivă și să nu îi uităm pe acei oameni care au fost parte a SMURD. Indiferent că sunt în pensie sau poate activează în alte instituții, trebuie să ne amintim că au pus umărul, au fost alături de noi și au construit acest frumos serviciu SMURD“, a mai spus Balcu. 


    Trimite prin e-mail