miercuri, 16 mai 2018

Publicat la 5/16/2018 09:23:00 a.m. de Anonim

Dressel+Höfner International inaugurează un nou sediu și intră pe piața vehiculelor blindate


Compania Dressel+Höfner International SRL este prezentă în industria medieșeană din 2005 și devine un jucător din ce în ce mai important pe piața forței de muncă din județ. De la un nucleu cu 10 angajați în 2005, firma a ajuns la un număr de 150 de salariați, se pregătește pentru mutarea într-o locație nouă și extinderea producției.


„Am ales să dezvoltăm afacerea la Mediaș și nu în altă parte a țării, datorită tradiției industriale îndelungate a orașului și existenței personalului calificat, vorbitor de limba germană. Nu în ultimul rând, a contat posibilitatea de dezvoltare pe plan local“, explică directorul Vasile Tiran.

Pariu câștigat

Afacerea a crescut constant, mai ales după ce investitorul a decis să pună accent pe producția în domeniul auto, o nișă aflată în continuă expansiune, astfel că, la ora actuală, cifra de afaceri este triplă față de cea înregistrată la începuturile companiei.


foto: Contrast Publicitate

Nici măcar criza mondială de acum un deceniu nu a afectat semnificativ rezultatele Dressel+Höfner International, iar conducerea companiei se arată încrezătoare că stabilitatea poate fi menținută și în eventualitatea unei noi crize economice. „Fiind o firmă multinațională, cu procese stabile, furnizor de bază în domeniul automotive, am trecut criza fără probleme semnificative. Acest lucru ne dă încredere că, la o eventuală criză, o să rămânem la fel de stabili pe piață. În prima parte a «istoriei» noastre la Mediaș, activitatea de bază era legată de domeniul non-automotive. Din 2013, ne-am axat mai mult pe partea automotive, totodată crescând și standardele pe partea de calitate. Odată cu aceasta a crescut numărul clienților și al contractelor, iar cifra de afaceri ni s-a triplat“, a precizat Vasile Tiran. De pildă, dacă în 2015, Dressel+Höfner International SRL avea o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei, în anul următor aceasta era de 24,9 milioane de lei, pentru ca în 2017 să ajungă la aproape 28,6 milioane de lei.

Calitatea, pe primul loc

Fabrica execută injecții mase plastice, ștanțare și ambutisare, trovalizare, sudură și asamblare module. Datorită calității lor recunoscute, produsele de la Mediaș sunt comercializate în numeroase țări europene, dar și în SUA, China sau Filipine, fiind integrate de brand-uri de prestigiu, printre care se numără Mercedes, Audi, BMW, Maserati, General Motors și multe altele.


La Dressel+Höfner International SRL lucrează, în prezent, 150 de salariați, de la operatori, la sculeri-matriteri, electricieni și până la ingineri în domeniul tehnic. „Având în vedere creșterea, căutăm permanent personal pentru toate domenile. Le oferim angajaților noștri un loc de muncă sigur și pregătire profesională de excepție, într-o firmă bazată pe tehnologie de ultimul standard. Ne propunem ca, împreună, să realizăm produse de cea mai mare calitate, care să răspundă unor cerințe ridicate, piese tehnice prin care renumele nostru să crească pe mai departe. Obiectivul nostru permanent este dezvoltarea unei fabrici care, prin tehnologia avansată, calitate și seriozitate, să poată concura cu firmele similare din Uniunea Europeană“, menționează directorul Tiran.

O nouă piață: autovehiculele blindate

Anul acesta vine cu o nouă provocare pentru fabrica din Mediaș: își dorește să se alăture unui cerc select de furnizori pentru autovehicule blindate. „Începând cu anul 2018, firma Dressel+Höfner International face parte din renumitul grup Welp, care este unul din principalii furnizori premium pentru producătorii internaționali de autoturisme și autoutilitare. Domeniul principal de activitate este dezvoltarea mașinilor individuale, inclusiv blindarea acestora. Este un mare beneficiu să facem parte din grupul Welp. Grupul este un partener important pentru industria auto, prin activitățile sale: dezvoltare, sculărie-matrițerie, injecții mase plastice și autoutilitare. În următorii ani, dorim să dezvoltăm și la Mediaș, în cadrul Dressel+Höfner International, toate activitățile din grupul Welp“, a dezvăluit Vasile Tiran.


Grupul Welp a fost fondat în 1979 și numără, în prezent, peste 700 de angajați. Majoritatea operațiunilor grupului se desfășoară în Germania. În 2003, a început producția de serie a componentelor auto exterioare de plastic. Grupul de firme poartă denumirea actuală din 2014. Un an mai târziu, a obținut certificarea pentru cel mai înalt nivel de blindaj balistic civil. În 2017, grupul a demarat achiziția companiilor Dressel+Höfner GmbH & Co.KG și Dressel+Höfner International SRL Mediaș, pentru a-și continua creșterea. Printre colaboratorii Welp se numără Rolls Royce, Porsche, Bugatti sau Bentley.

2 milioane de euro pentru noul sediu

Aproximativ 2 milioane de euro a investit Dressel+Höfner International pentru a face posibilă relocarea într-un nou sediu. Acesta este situat în Mediaș pe str. Rora Mare, nr. 75, și va fi inaugurat joi, 17 mai, începând cu ora 10.00. „Investițiile au fost necesare pentru a aduce tehnologii noi și a pune baza pentru viitoarea dezvoltare și noile cerințe ale clienților, pentru a atrage clienți noi, inclusiv din alte domenii. În această nouă etapă de dezvoltare, activitatea noastră se îmbunătățește prin realizarea proceselor stabile, printr-un flux tehnologic conform standardelor. Desigur, preocupările noastre pentru a ne menține la standarde înalte vor continua. Și în 2018 sunt prevăzute investiții pentru achiziționarea de utilaje noi. Firma deține în prezent 20 de mașini de injecție mase plastice dotate la cele mai înalte standarde de automatizare, de diferite capacități, ștanțe, aparat de trovalizare, precum și partea de asamblare și montaj. De asemenea, sculăria existentă deservește direct producției. Avem o experientă bogată, de aproape 15 ani de activitate în domeniu, și continuăm să dezvoltăm în continuare atât procesul de injectare mase plastice, cât și cel de ștanțare tablă pentru industria automotive. Dorim ca și pe viitor să menținem aceleași standarde înalte cu care ne-am obișnuit clienții, atât în ceea ce privește procesul tehnologic, cât și instruirea personalului nostru“, conchide Vasile Tiran.
    Trimite prin e-mail