luni, 23 aprilie 2018

Publicat la 4/23/2018 10:56:00 a.m. de Anonim

Rețele noi de apă și canalizare



Operatorul regional a demarat lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare menajeră pe strada Feleac din cartierul Gura-Câmpului. În paralel, continuă lucrările de reabilitare a rețelei de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială din zona Vasea, cu lucrări de investiții pe străzile Toma Ionescu și Octavian Goga. Lucrările din cele două cartiere sunt programate să se încheie la finalul lunii iunie.


Autor: Alex PÎNTEA

Săptămâna trecută, compania Apa Târnavei Mari a demarat lucrarea „Reabilitare rețea apă potabilă și rețea canalizare menajeră Zona Gura Câmpului - strada Feleac - municipiul Mediaș”. Valoarea acesteia este de 850.000 lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local al municipiului Mediaș în baza hotărârii Consiliului Local nr. 74/2018. Proiectul vine să rezolve o problemă sesizată în numeroase rânduri de cetățenii din zona cartierului Gura Câmpului.

Ce se va face

Investiția de pe strada Feleac are în vedere reabilitarea rețelei de apă în lungime de 1.128 metri liniari, executarea a trei cămine de apă, patru hidranți și branșamente la condominii. Reabilitarea rețelei de canalizare menajeră constă în executarea a 770 metri liniari rețea canalizare menajeră, 26 cămine și 25 de racorduri la condominii. „Lucrările se vor desfășura de la intersecția străzii Turda cu strada 1 Decembrie și pe aleile aferente străzii Feleac. Menționăm faptul că lucrarea se va executa pe tronsoane, iar pe timpul derulării acesteia nu va fi necesară întreruperea circulației în zonă. Pe porțiunea de lucru vor fi semnalizări corespunzătoare, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită”, se arată într-un comunicat de presă remis de societatea Apa Târnavei Mari.


Lucrări în continuare

Compania Apa Târnavei Mari continuă lucrările de reabilitare a rețelei de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială din zona Vasea, cu lucrări de investiții pe străzile Toma Ionescu și Octavian Goga din municipiul Mediaș. Investiția amplă din zona Vasea, începută anul trecut cu reabilitarea rețelei de apă și canalizare pluvială de pe strada Castanilor continuă în acest an cu lucrarea „Reabilitare rețea apă, rețea canalizare menajeră și canalizare pluvială pe străzile Toma Ionescu și Octavian Goga, din municipiul Mediaș”. Aceasta este în valoare de 1,1 milioane de lei și se va derula cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș în baza HCL nr. 232/2017.

Se lucrează pe tronsoane

Prin această investiție se va reabilita rețeaua de apă pe o lungime de 285 metri liniari, se vor executa două cămine de apă, doi hidranți și 30 de branșamente la imobile. Reabilitarea rețelei de canalizare menajeră constă în executarea a 248 metri liniari rețea canalizare menajeră, nouă cămine și 25 de racorduri la imobile. Reabilitarea rețelei de canalizare pluvială constă în executarea a 250 metri liniari rețea canalizare pluvială, nouă cămine, 14 guri de scurgere și 25 de racorduri ape pluviale la imobile. „Lucrările se vor desfășura de la intersecția străzii Gheorghe Pop de Băsești cu strada Toma Ionescu și intersecția străzii Toma Ionescu cu strada Octavian Goga. Acestea se vor executa pe tronsoane și nu va fi necesară întreruperea circulației în zonă. Tronsoanele de lucru vor fi semnalizate corespunzător, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită. După finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, se va continua, în cadrul unei alte investiții derulate de municipalitate, cu refacerea integrală a infrastructurii rutiere”, mai spun reprezentanții operatorului regional de apă și apă uzată. 

Termene limită

Lucrarea de pe strada Feleac va fi executată de SC Prodterm Med SRL Mediaș, iar conform contractului, se va derula în perioada 16 aprilie - 30 iunie. Pe străzile Toma Ionescu și Octavian Goga, va lucra societatea Autorun SRL Mediaș, iar șantierul are ca termen de finalizare data de 30 iunie.
    Trimite prin e-mail