luni, 23 aprilie 2018

Publicat la 4/23/2018 11:22:00 a.m. de Anonim

Măsurile împotriva căpușelor, INEFICIENTE! Tot mai mulți sibieni ajung la spital cu înțepături


Numărul persoanelor care au ajuns la spital în ultimii doi ani, după ce au fost înţepate de căpuşe, este în creştere, în ultimele două săptămâni fiind înregistrate 52 de asemenea cazuri în cele şase spitale din judeţul Sibiu, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Krisztina Gaal.


“În anul 2017 au fost înregistraţi 1.293 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, în perioada martie – octombrie, cu 9 % mai mult faţă de 2016, când au fost înregistraţi 1.177 de pacienţi cu înţepături de căpuşe”, a menţionat reprezentanta DSP Sibiu, pentru AGERPRES.
Conform acesteia, cel mai mare pericol al înţepăturii de căpuşe poate fi boala Lyme. În judeţul Sibiu, cazurile de boală Lyme sunt în scădere în ultimii doi ani. În 2016 s-au înregistrat 42 de pacienţi diagnosticaţi cu Lyme, iar în 2017, 39 de cazuri. Cei mai mulţi pacienţi depistaţi cu Lyme au fost înţepaţi de căpuşe cu mai mult de un an de zile înainte de a fi diagnosticaţi.
“Odată cu încălzirea vremii, activitatea căpuşelor se intensifică, crescând pericolul pentru boala Lyme. Ca în fiecare an, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu revine cu o avertizare către populaţie şi lucrătorii în aer liber de aplicare corectă a măsurilor de prevenire a înţepăturilor de căpuşe. Principalele măsuri de protecţie împotriva înţepăturilor de căpuşe sunt: utilizarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată la ieşirile în spaţii verzi, aplicarea de repelenţi, atât pe piele, cât şi pe haine, analizarea cu atenţie a corpului la întoarcerea din natură şi îndepărtarea imediată a căpuşelor ataşate, preferabil la cel mai apropiat serviciu de urgenţe. Totodată, în cadrul acestei avertizări, DSP Sibiu a reinstruit furnizorii de servicii medicale privind managementul cazurilor înţepate de căpuşe, a cerut sprijinul DSVSA Sibiu pentru aplicarea de măsuri în vederea reducerii populaţiei de căpuşe şi a informat mai multe instituţii din judeţ în scopul reducerii riscului profesional pentru această boală”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.
    Trimite prin e-mail