joi, 5 aprilie 2018

Publicat la 4/05/2018 07:41:00 a.m. de Anonim

Asfaltări în tot orașul



Au început lucrările de întreținere și reparații a străzilor din Mediaș.


Alex PÎNTEA

Municipalitatea a prevăzut pentru programul de lucrări din acest an suma de 3 milioane de lei. Cu acești bani se vor realiza covoare asfaltice, plombe asfaltice, reparații trotuare cu asfalt și parcări. Suma alocată reabilitării infrastructurii rutiere din oraș este mai mică comparativ cu anul trecut, în condițiile în care bugetul local a pierdut aproximativ 13 milioane de lei ca urmare a revoluției fiscale a Guvernului PSD-ALDE.
Marți dimineața au început lucrări pe străzile Horia și Aurel Vlaicu. Tot în această săptămână se vor turna plombe asfaltice pe Izvorului și Valea Adâncă, iar pe strada Gării vor începe, de asemenea, reparații. De săptămâna viitoare, se toarnă covoare asfaltice pe strada Avram Iancu și pe strada Izvorului - parțial. Covoare asfaltice vor primi și Piața Andrei Șaguna - parțial, străzile Viței, Vlădeasa, Iacob Pisso și Feleac, respectiv parțial străzile: Gării, Primăverii, Păcii, Cibin, Șoseaua Sibiului și Plopului.

Plombe asfaltice

Ca și anul trecut, pe un număr important de artere se va interveni cu plombe asfaltice. Este vorba de străzile: Ighişului, Libertății, Marțian Negrea, Eforie, Toamnei, Vaslui, Pinului, Pădurii, Ciocârliei, Buzdului, Blajului, Axente Sever, Bacovia, Emil Racoviţă, Gheorghe Pop de Băseşti, Ghioceilor, Graia de Jos, Haţeg, Iuliu Maniu, Livezii, 9 Mai, Mihai Viteazul, Milcov, Moşnei, Păcii, Pe Cetate, Stadionului, Greweln, Târnavei, Colinei, Cicoarei, Izvorului, Aron Pumnul, Bastionului,  Petru Rareş, Mihail Kogălniceanu, Geologiei, Gheorghe Şincai, Călugăreni,  C.I. Parhon, Buziaş, Mureş, Govora, Alexandru Vlahuţă (parţial), Baznei (parţial), Gării, Rubinului (parţial) și Șoseaua Sibiului (parţial). Vor fi realizate și parcări cu pavaj tip grilă în cartierele Vitrometan, pe străzile Cibin, Alba Iulia - parțial și Milcov, în cartierul După Zid pe strada Bastionului, în cartierul Gura Câmpului pe strada Cluj nr. 9 și în cartierul Moșnei, pe Avram Iancu, între străzile Ion Rațiu și Dealului.

Bani mai puțini

Conducerea Primăriei Mediaș a prevăzut pentru programul de întreținere și reparații a străzilor din oraș din acest an aproximativ 3 milioane de lei. Suma este mai mică decât cea de anul trecut, din cauza „revoluției fiscale“ a Guvernului PSD-ALDE. Chiar și așa, primarul Gheorghe Roman promite că se vor face toate eforturile pentru infrastructura rutieră. „Întrucât vremea ne permite, de marți am început programul de întreținere a drumurilor, mai exact programul de plombe și covoare asfaltice.  Suma alocată, comparativ cu anul trecut, este mult mai mică și nu este mult mai mică fiindcă așa ne-am dorit noi. Se știe deja că, în urma revoluției fiscale, Primăria Mediaș a pierdut aproximativ 3 milioane de euro. Cunosc faptul că în continuare trebuie să intervenim pe Drumul Național 14, Șoseaua Sibiului, strada Aurel Vlaicu și sigur că acolo vom interveni atât timp cât traficul greu va trece prin oraș. Cu siguranță, vom face tot ce ține de noi pentru ca drumurile în Mediaș să fie cât mai circulabile”, a explicat Roman.
    Trimite prin e-mail