miercuri, 28 martie 2018

Publicat la 3/28/2018 10:02:00 a.m. de Redacţie

Deputații liberali sunt cei mai activi deputați de Sibiu, potrivit statisticilor oficiale disponibile pe site-ul Camerei Deputaților


Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială sunt, potrivit paginii de internet cdep.ro, cei mai activi deputați sibieni din punctul de vedere al luărilor de cuvânt în plenul Camerei și al numărului de întrebări și interpelări depuse, în vreme ce același portal relevă că sunt parlamentari de Sibiu care au luat cuvântul doar o dată sau de două ori din 2016 și până în prezent.


Activitate intensă

Șovăială, care are un birou parlamentar și la Mediaș, a susținut 22 de propuneri legislative de la preluarea mandatului și până în prezent, iar în luna martie a participat la toate voturile finale de pe agenda Camerei, în numar total de 19.
Din punct de vedere politic, în calitate de secretar general al Organizației Județene a PNL Sibiu, Constantin Șovăială a coordonat întâlnirile organismelor statutare ale filialei și a participat la o bună parte dintre ședințele organizațiilor locale din județ. Prioritățile stabilite la nivelul Biroului Permanent Județean al PNL sunt acelea de a consolida activitatea partidului și structurilor sale din teritoriu, de a extinde comunicarea publică și de a elabora strategii punctuale pe diferite teme acolo unde este cazul. „PNL Sibiu rămâne preocupat de calitatea actului administrativ local din orașele și comunele județului Sibiu“, se arată într-un comunicat al parlamentarului liberal.

Tunurile pe CNAIR

Numărul total al întrebărilor și interpelărilor depuse de Constantin Șovăială de la începutul mandatului său și până în prezent este de 86, între cele mai recente aflându-se și cea referitoare la situația autostrăzii Sebeș-Turda. „Pentru sibieni, fiecare tronson din A10 deschis circulației înseamnă timp câștigat în deplasările spre Cluj Napoca și reducerea considerabilă a riscului de accidente. Cei de la Compania de Drumuri au devenit brusc extrem de meticuloși și nu vor să dea în circulație autostrada, în ciuda opiniilor specialiștilor independenți care susțin că problemele imputate constructorului nu afectează traficul și că pot fi remediate după recepția parțială“, susține acesta, în documentul transmis ministrului Transporturilor. 
Parlamentarul liberal îi cere ministrului să explice de ce se amână deschiderea celor două tronsoane finalizate, când vor fi, totuși, puse în folosință și ce măsuri se vor lua împotriva celor care le-au întârziat nepermis utilizarea autostrăzii.

Semnal către Trif

De asemenea, recent, Șovăială i s-a adresat și ministrului Turismului, Bogdan Trif, căruia i-a cerut între altele să explice cum va eficientiza din punct de vedere turistic investiții care acum sunt total neproductive, precum pârtia de schi de la Jina, care a înghițit nu mai puțin de 12 milioane de lei.
    Trimite prin e-mail