vineri, 2 martie 2018

Publicat la 3/02/2018 12:52:00 p.m. de Anonim

Dansatorii din Șeica Mare, premiați la un festival interjudețean



Ansamblul folcloric „Florile Visei“ din Șeica Mare a câștigat Premiul I la categoria de vârstă peste 16 ani, la secțiunea „Dansuri populare“, în cadrul concursului interjudețean de folclor „Cântec și joc strămoșesc“, ediția a II-a, desfășurat pe 24 februarie la Ocna Mureș, județul Alba.

„Mulțumim instructorilor pentru pregătire şi celor care ne-au susținut!“, au scris artiștii locali, pe pagina lor de socializare.
Pe scena festivalului au urcat dansatori și soliști dornici de afirmare din județe precum Alba, Mureș, Cluj, Hunedoara, Dolj, Sibiu și Suceava. „Este o mândrie pentru noi faptul că ansamblul folcloric din comuna Șeica Mare a obținut o nouă performanță artistică. Îi felicit pe artiștii noștri, le doresc să aibă parte de noi succese în continuare și îi asigur de tot sprijinul administrației locale“, spune primarul Nicolae Șușa.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Tradiții ocnamureșene“, în parteneriat cu Casa de Cultură „Ion Sângerean“ a orașului Ocna Mureș, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Ocna Mureș. „Cântec și joc strămoșesc“ este un festival anual, cu caracter competitiv, în care este încurajat schimbul cultural, învățarea din propria evoluție artistică, dar și din experiența celorlalți participanți, descoperirea, promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniile cântecului și dansului popular, apropierea cu respect și demnitate de valorile culturale tradiționale românești. (A.L.)
    Trimite prin e-mail