luni, 19 martie 2018

Publicat la 3/19/2018 10:49:00 a.m. de Anonim

Concurs pentru elevii medieșeni, de Ziua Mondială a Apei


Asociația de Turism și Ecologie „Dianthus“ din Mediaș, alături de Muzeul Gazelor Naturale, organizează un concurs de creație sub genericul „Apa, cea mai importantă resursă a planetei”. 


Autor: Alex PÎNTEA

În cadrul acestuia, elevii școlilor gimnaziale sunt invitați să realizeze desene și eseuri pe această temă. „În fiecare an, în 22 martie, celebrăm Ziua Mondială a Apei. Scopul acestei zile este de a atrage atenția spre problemele cu care se confruntă planeta în ceea ce privește resursele de apă. Aproximativ 1,5 miliarde de oameni trăiesc astăzi în zonele grav afectate de deficitul de apă, iar numărul va crește la aproape 4 miliarde până în 2050, ceea ce va declanșa o criză alimentară la nivel mondial, dacă nu se schimbă abordarea din prezent. În cadrul proiectului «Calendarul Verde», Asociația de Turism și Ecologie «Dianthus» și Muzeul Gazelor Naturale organizează un concurs de creație pe tema «Apa, cea mai importantă resursă a planetei», prin care copii din școlile generale sunt invitați să creeze desene și eseuri pe această temă” a explicat Feri Teglas, din partea organizatorilor.
Creațiile elevilor vor fi primite până pe 20 martie la Școala Gimnazială nr. 5, iar ulterior, pe 22 martie, ele vor fi premiate și expuse la Muzeul Gazelor Naturale.
În aceeași zi este programată și o acțiune de ecologizare a malului râului Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail