vineri, 2 martie 2018

Publicat la 3/02/2018 12:56:00 p.m. de Anonim

Cetățean de onoare! Octavian Șerban a promovat baschetul românesc la cel mai înalt nivel


Antrenorul emerit Octavian Șerban a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Mediaș. Propunerea i-a aparținut primarului Gheorghe Roman. Consilierii  locali au votat proiectul de hotărâre în unanimitate. De numele lui Octavian Șerban se leagă singura participare a unei echipe naționale a României la un campionat mondial de baschet. Totodată, acesta a promovat peste 55 de jucători din Mediaș la loturile naționale ale României și a fost inclus în Galeria Legendelor Baschetului Românesc.


Alex PÎNTEA

Primul proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Mediaș din luna februarie a fost unul cu o încărcătură sentimentală. Aleșii au votat conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Mediaș antrenorului emerit Octavian Șerban. „Un proiect de hotărâre care cred că este firesc și nu am greșit este acela în care am considerat că, după o viață activă atât de îndelungată în lumea sportului, profesorul Octavian Șerban merită pe deplin să fie cetățean de onoare al municipiului Mediaș. Vreau să îl felicit și, în același timp, să îi mulțumesc pentru activitatea pe care a depus-o și sigur că îmi doresc ca un număr mult mai mare de medieșeni să lupte pentru idei, să lupte pentru sport, pentru cultură, pentru tot ce înseamnă municipiul Mediaș“, motivează Gheorghe Roman.


Personalitate remarcabilă

De mai bine de cinci decenii, numele lui Octavian Șerban este legat invariabil de baschetul medieșean și național. Omul care a pus bazele baschetului de performanță la Mediaș și a lansat zeci de jucători a avut bucuria ca o parte dintre aceștia să îi fie alături în momentul în care a devenit cetățean de onoare al Mediașului. Foști colegi și foști jucători au împărtășit cu acesta emoția ceremoniei de la Primăria Mediaș. „Nu numai că este o bucurie și sunt fericit, dar mă și onorează, pentru că îmi încununează activitatea sportivă de performanță de peste 50 de ani în municipiul Mediaș. Din anul 1965 până în 2004 am fost la Clubul Sportiv Școlar, iar apoi până în 2016 la echipa de baschet de Divizia A, Gaz Metan Mediaș, unde am obținut, spun eu, rezultate bune și foarte bune. Am avut emoții, sigur că da, ca la orice activitate ai emoții. Chiar și acum, dacă aș intra să conduc un meci, aș avea. Am avut emoții și pentru că i-am văzut pe foștii mei jucători, foștii mei elevi care au venit în număr mare, dar și pe cei cu care am inițiat baschetul de performanță la seniori în Mediaș“, a explicat Octavian Șerban. 


Performanță istorică

Octavian Șerban a fost inclus anul trecut în Galeria Legendelor Baschetului Românesc. În 1991, echipa masculină de baschet juniori a României, pregătită de Octavian Șerban, a înregistrat cea mai bună peformanță a vreunui lot din țara noastră la un campionat mondial de baschet. România s-a clasat pe locul V la Campionatul Mondial de la Edmonton, Canada.
    Trimite prin e-mail