vineri, 2 martie 2018

Publicat la 3/02/2018 01:14:00 p.m. de Anonim

Calificare la -15 grade Celsius


Gaz Metan Mediaș a ajuns în semifinalele Cupei României! Gruparea de pe Târnava Mare a învins Astra Giurgiu cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de Mario Rondon în prima repriză. Atacantul venezuelean a mai ratat o lovitură de pedeapsă în minutele de final ale partidei. În campionat, Gaz Metan a încheiat sezonul regulat cu un eșec la limită la Botoșani și va începe play-out-ul cu 8 puncte. Prima partidă din această fază a campionatului Ligii 1 va fi, în deplasare, cu Dinamo București.


Alex PÎNTEA

Partida dintre Gaz Metan și Astra, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, a început atunci când termometrele indicau -10 grade Celsius, iar la finalul jocului, temperatura a atins -15 grade.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Mario Rondon în prima repriză

Speriați de Balaure

Astra a avut prima ocazie importantă a partidei de la Mediaș. În minutul 23, Alexandru Greab a respins lovitura de cap a lui Balaure, aflat însă într-o poziție suspectă de off-side. Peste doar patru minute, Ionuț Neagu a șutat de la marginea careului de 16 metri, Iliev a respins mingea în față, iar Mario Rondon, pe fază, a trimis-o în poartă. Gaz Metan a dominat apoi repriza secundă și a trecut de mai multe ori pe lângă majorarea scorului. În minutul 68, David Caiado a tras foarte bine de la aproximativ 25 de metri, dar Iliev a reuşit să respingă în corner. Cu un sfert de oră înainte de final, giurgiuvenii puteau egala prin Urko Vera, însă mingea trimisă de spaniol de la mare distanţă a lovit bara transversală. În minutul 79, Valentin Crețu a fost faultat de Dandea în careu, iar centralul a indicat punctul cu var. Rondon a executat slab lovitura de la 11 metri, iar Iliev a reuşit să respingă. Bulgarul a mai intervenit o dată, în faţa lui Buziuc, şi a păstrat rezultatul neschimbat. 

Eșec la limită

Gaz Metan a încheiat sezonul regulat din Liga 1 cu o înfrângere la Botoșani. Formația lui Cristian Pustai a pierdut la limită, scor 1-0, confruntarea din Moldova. Singurul gol al partidei a fost marcat din lovitură de pedeapsă în prima repriză de Mihai Roman. În urma acestui rezultat, Gazul va intra în play-out cu 8 puncte. Sergiu Popovici a căutat golul la Botoșani încă din debutul meciului, însă șutul său din minutul 7 s-a dus mult peste poartă. La jumătatea reprizei, același Popovici a șutat fără preluare peste poartă după o centrare venită de la Valentin Crețu. În minutul 35, Milan Mitic l-a tras de braț în careu pe Bojan Golubovic, iar centralul Sebastian Colțescu a arătat punctul cu var. A executat Roman și a deschis scorul. Gaziștii au avut prima ocazie a părții secunde în minutul 61, atunci când lovitura de cap a lui Ely Fernandes a mers peste poartă. În minutul 74, Răzvan Pleșca s-a opus de două ori majorării scorului. Mai întâi a respins șutul lui Mircea Axente din poziție de unu la unu cu acesta, iar apoi a prins aproape de linia porții o minge deviată de către Cristian Sîrghi. FC Botoșani - Gaz Metan s-a încheiat 1-0 pentru formația gazdă.

Paul Pîrvulescu

Doi jucători noi

Gaz Metan a transferat la începutul acestei săptămâni încă doi jucători. Este vorba de Paul Pîrvulescu și Sokratis Fytanidis, un fundaș de origine greacă. Cei doi jucători și-au pus semnătura pe un contract valabil până în această vară. Pîrvulescu revine acasă după ce a îmbrăcat ultima dată tricoul polonezilor de la Wisla Plock. În ceea ce îl privește pe elenul Fytanidis, acesta are 33 ani și evoluează pe postul de fundaș. Ultima dată a îmbrăcat tricoul echipei Atromitos Athen din prima ligă a Greciei.

Sokratis Fytanidis

    Trimite prin e-mail