miercuri, 28 martie 2018

Publicat la 3/28/2018 10:08:00 a.m. de Redacţie

Alergare nocturnă



Peste 60 persoane au participat, duminică, la un eveniment dedicat Orei Pământului. 


Alex PÎNTEA

Sub deviza „Dăruiește Naturii din Energia Ta”, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus a organizat o alergare nocturnă la lumina lanternelor pe traseul împădurit de 4 kilometri de la Crosul Binder. Medieșeni de toate vârstele, iubitori ai sportului și ai naturii, au alergat la lumina lanternei. Aceștia au făcut mișcare și s-au bucurat de aerul curat în cadrul unui eveniment dedicat Orei Pământului. Startul s-a dat la ora 20.30, de la Hotelul BinderBubi. În zona „La Brazi”, participanții au fost așteptați cu ceai cald, fructe și biscuiți, având totodată prilejul de a admira o panoramă nocturnă a orașului. Evenimentul a făcut parte din „Calendarul Verde”, proiect implementat de Asociația de Turism și Ecologie Dianthus cu sprijinul Romgaz. 


Au stins luminile

Turul cu bicicletele pregătit de Primăria Mediaș cu ocazia Orei Pământului a fost anulat. Organizatorii au luat această decizie din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Pentru a marca însă „Ora Pământului“, atât clădirea Primăriei Mediaș, cât și cele în care își desfășoară activitatea societățile aflate în subordinea municipalității au avut luminile stinse sâmbătă, între orele 20.30 și 21.30, în măsura în care acest lucru a fost posibil. Acțiunea „Ora Pământului“ desfășurată în data de 24 martie s-a dorit a fi un semnal de sensibilizare a tuturor utilizatorilor de energie electrică, pentru reducerea consumului, în vederea protejării mediului înconjurător.

În toată lumea

Ora Pământului a fost organizată pentru prima data în Australia, la Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. La ediția 2014, peste 7.000 de oraşe din peste 162 de țări au stins lumina de Earth Hour. În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid cu nouă orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților mici și mari.
    Trimite prin e-mail