joi, 1 februarie 2018

Publicat la 2/01/2018 11:32:00 a.m. de Redacţie

Sprijin de la buget pentru Piața Prim-Com


Piața Prim-Com are mai multe obiective importante de investiții în anul 2018. Finalizarea lucrărilor la hala de brânzeturi, amenajarea a 15 chioșcuri pentru vânzarea de produse industriale, dar și reabilitarea Hanului Greweln sunt prioritățile societății pentru anul 2018. Unele dintre proiecte sunt deja în derulare, iar altele urmează să înceapă. Ele vor beneficia de fonduri importante de la bugetul local, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. 


Autor: Alex PÎNTEA

Primarul Gheorghe Roman s-a întâlnit cu directorul societății Piața-Com, Radu Ciobanu, și a vizitat hala de brânzeturi, al cărei proces de reabilitare și modernizare se apropie de final.


Edilul-șef a vorbit totodată despre lucrările de reabilitare și modernizare la Hanul Greweln, trecut în subordinea pieței și care se va redeschide în luna mai. „Anul trecut, Primăria Mediaș a alocat fonduri importante pieței, iar aici mă refer la investițiile făcute în această locație, dar și la târgul de vechituri. În acest an, după cum se știe, în subordinea pieței a ajuns și Hanul Greweln și sigur că este important să alocăm fondurile necesare, astfel încât zona să fie una cu adevărat de agrement. Eu îmi propun ca, undeva la începutul lunii mai, Hanul Greweln să se deschidă. De asemenea, am alocat fonduri pentru construirea unor chioșcuri aici în piață, pentru că dorința mea este aceea ca, încet, fiecare societate înființată de Consiliul Local să înceapă să se descurce singură“, a explicat Roman. 

Hala e aproape gata

Cel mai avansat proiect în momentul de față este cel de reabilitare și modernizare a halei de brânzeturi. Astfel, spațiul de vânzare al produselor lactate a fost modernizat, au fost înlocuite instalațiile electrice, sanitare, termice, de răcire și ventilație. De asemenea, se vor monta ventilo-convectoare și o centrală pentru tratarea aerului.

RADU CIOBANU | director: „În anul 2018, cu ajutorul Primăriei Mediaș, vom face pe platoul pieței chioșcuri pentru produse industriale, care vor fi oferite spre închiriere. Totodată, vom finaliza investiția de la hala de brânzeturi, oferind astfel servicii de calitate medieșenilor. Aici nu s-au mai făcut lucrări de o perioadă foarte lungă de timp, iar pentru o mai bună deservire a populației orașului, hala a fost modernizată, va avea un alt aspect. De asemenea, la Hanul Greweln vor fi făcute investiții, în vederea reabilitării clădirii și dotării ei corespunzătoare.“

Un alt obiectiv care va demara în viitorul apropiat și va fi finalizat anul acesta se referă la amenajarea a 15 chioșcuri pentru vânzarea de produse industriale. Acestea vor fi amplasate pe platoul din fața celor două hale de legume și fructe.
    Trimite prin e-mail