joi, 1 februarie 2018

Publicat la 2/01/2018 11:39:00 a.m. de Redacţie

Consultări cu cetățenii


Planul de mobilitate urbană al orașului, dar și studiul de trafic pe zona circulației de tranzit, sunt subiectele a două dezbateri publice, care vor fi găzduite de Primăria Mediaș. Acestea au fost programate în aceeași zi, mâine, începând cu ora 10.30, respectiv 11.30. 


Autor: Alex PÎNTEA

Medieșenii sunt așteptați să vină cu propuneri și sugestii în ceea ce privește „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul Municipiului Mediaș”. Totodată, va fi dezbătut și „Studiul de trafic pe zona circulației de tranzit în municipiul Mediaș”.

Esențial pentru atragerea fondurilor europene

Primăria Mediaș a elaborat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă la nivelul municipiului. Acest document strategic este menit să asigure corelarea dezvoltării teritoriale a Municipiului Mediaș cu nevoile de mobilitate şi transport al persoanelor, bunurilor şi mărfurilor. De altfel, condiția de bază pentru finanțarea prin fonduri europene a investițiilor legate de transportul public urban și de infrastructură aferentă prin Programul Operațional Regional 2014-2020 o constituie fundamentarea acestora în cadrul unor Planuri de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), dezvoltate la nivelul municipiilor.

30 de măsuri

Prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), elaborat de către societatea Fip Consulting SRL din București,  au fost propuse 30 de măsuri prioritare pentru îmbunătățirea mobilității în municipiul Mediaș. Valoarea totală estimată a investițiilor pentru cele 30 de măsuri propuse în cadrul Planului de Mobilitate Urbană se ridică la suma de 40,87 milioane de euro. Acestea vizează un orizont de timp împărțit în două etape: perioada 2017-2020, respectiv 2020-2030. Măsurile prioritare propuse în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă se vor traduce în pregătirea și depunerea de proiecte a căror finanțare va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, alte surse de finanțare nerambursabilă sau prin bugetul propriu al municipiului Mediaș.  Dezbaterea publică a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă va avea loc în sala de ședințe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaș, mâine dimineață, de la ora 10.30. 

Trei variante ocolitoare

Cea de-a doua dezbatere publică programată mâine are ca subiect „Studiul de trafic pe zona circulației de tranzit în municipiul Mediaș”. Acesta a fost elaborat de către societatea AM PROJECT DESIGN & CONSULTING SRL, tot din București. Studiul propune trei variante ocolitoare pentru traficul greu, necesare îmbunătățirii mobilității în municipiul Mediaș, ce urmează a fi transpuse într-un studiu de fezabilitate pentru stabilirea soluțiilor exacte și optime. Dezbaterea privind studiul de trafic va avea loc tot în sala de ședințe „Daniel Thellmann“ a Primăriei, mâine, de la ora 11.30. 

Accent pe dezvoltarea rețelei de troleibuze

Măsurile prioritare propuse în cadrul studiul de trafic pe zona circulației de tranzit se vor traduce în pregătirea și depunerea unui proiect intitulat „Modernizarea, reabilitarea și extinderea traseelor de transport public electric”, a cărui finanțare va fi asigurată prin Obiectivul 3.2 din Programul Operațional Regional 2014-2020, alte surse de finanțare nerambursabilă sau prin bugetul propriu al municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail