luni, 19 februarie 2018

Publicat la 2/19/2018 08:57:00 a.m. de Anonim

Axente Sever: 80 la sută din bugetul pe 2018 a fost alocat investițiilor



Aproape un sfert din bugetul comunei Axente Sever este afectat de "revoluția fiscală" marca PSD-ALDE. Cu toate acestea, primarul Marius Grecu a reușit direcționarea a peste 80 la sută din veniturile comunei spre investiții.


Consiliul Local al comunei Axente Sever a aprobat, vineri, 16 februarie, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018, în cadrul unei ședințe la care au participat și Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, și deputatul liberal Constantin Șovăială. "Participarea doamnei președintă și a domnului deputat confirmă sprijinul pe care noi, locuitorii din Axente Sever, îl avem la Sibiu și în Parlamentul României. Ne bucurăm să-i știm alături de noi, mai ales acum, când măsurile guvernamentale au subțiat bugetul comunei noastre", a declarat Marius Grecu, primarul din Axente Sever.
Potrivit edilului, bugetul local de anul acesta este afectat în proporție de aproximativ 22 la sută de modificările legislative recente. Chiar și așa, Primăria a propus și Consiliul Local a aprobat direcționarea a peste 80 la sută din sume spre investiții. Astfel, în anul 2018, se vor asfalta din bugetul propriu patru străzi - o cheltuială cifrată la aproximativ 600.000 lei), se vor amenaja două parcuri, din care unul în reședința de comună, iar celălalt în satul Agârbiciu, se vor realiza branșamentele la apă și se va construi o sală de sport cu o capacitate maximă de 400 de locuri la intrarea în Agârbiciu dinspre Axente Sever. De asemenea, anul acesta, cu fonduri asigurate de Programul Național pentru Dezvoltare Locală, la care a aplicat Primăria Axente Sever, se va realiza modernizarea DC6 Agârbiciu - Șoala. Primăria va reuși, totodată, în perioada imediat următoare, să pună în funcțiune Biroul de Evidență a Persoanelor Axente Sever, astfel încât locuitorii comunei să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în alte localități pentru rezolvarea problemelor legate de emiterea sau preschimbarea cărților de identitate ori a pașapoartelor.



"Din fericire, în județul Sibiu sunt comune care reușesc, în pofida condițiilor austere impuse de legea bugetului de stat, să facă investiții serioase. La Axente Sever, astfel de investiții se fac din fonduri atrase prin proiecte. Este remarcabil că, din totalul veniturilor de 22.736.850 lei, 16.324.450 lei au fost aduși printr-un management de calitate pe care primarul comunei, dl. Grecu Marius, îl asigură deja de mulți ani", a apreciat președintele CJ Sibiu.


    Trimite prin e-mail