luni, 5 februarie 2018

Publicat la 2/05/2018 01:32:00 p.m. de Anonim

Alegeri la UDMR. Mediașul dă președintele


Medieșeanul Orosz Csaba, consilier local în actualul legislativ, a fost ales în unanimitate în funcția de președinte al organizației județene UDMR Sibiu. Alegerile au avut loc în cadrul ședinței Adunării Generale a organizației județene Sibiu. Aceasta s-a desfășurat, zilele trecute, la Casa Millenium din municipiul Mediaș. De asemenea, Fazekas Attila a devenit președinte executiv, iar deputatul Benedek Zakariás a preluat funcția de vicepreședinte.


Autor: Alex PÎNTEA

În data de 25 ianuarie, la Casa Millennium din municipiul de pe Târnava Mare, a avut loc Adunarea Generală a Organizației județene UDMR Sibiu. La ședință au participat membrii adunării generale județene, consiliul unional județean și prezidiul UDMR. Scopul întâlnirii a fost acela de alegere a unui nou președinte al Organizației Județene, dar și de a discuta situațiile politice actuale. Înainte de începerea ședinței, membrii UDMR au depus coroane la placa memorială a lui Jakab Elek din curtea Casei Millenium. „A fost un omagiu adus unui om care a avut un aport enorm pentru comunitatea maghiară din județul Sibiu. Jakab Elek a fost una dintre persoanele care a pus bazele Casei Millenium și a avut unul din cele mai importante roluri în viața comunității maghiare“, explică reprezentații Uniunii Democrate Maghiare din România.


Raport acceptat

Ședința a fost deschisă de fostul președinte al organizației județene, Balázs Béla Attila, care le-a urat bun venit reprezentanților organizațiilor locale. După un moment de reculegere pentru trecerea în neființă a senatorului Verestoy Attila, a început adunarea generală conform ordinii de zi. În discursul său, Balázs Béla Attila a vorbit despre cei zece ani în conducerea organizației județene. „Cei zece ani au fost cu bune și cu rele. Zece ani înseamnă mult în viața unui om, dar foarte puțin pentru a conduce o organizație de acest gen“, a apreciat Balázs Béla Attila. Raportul său de activitate a fost acceptat de membrii adunării generale.

Județul Sibiu, model de conviețuire

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, a vorbit despre importanța și rolul de legătură a județelor și localităților unde comunitatea maghiară este în minoritate, despre exemplele de bună conviețuire între cetățeni, iar județul Sibiu este unul dintre exemplele de menționat în acest caz. Porcsalmi Balint menționat faptul că minoritatea maghiară din județul Sibiu a căutat întotdeauna răspunsuri și soluții pentru probleme comunității și nu s-a plâns la greu. „În județul Sibiu regăsim un exemplu foarte bun despre cum cele două comunități trăiesc și lucrează împreună”, a menționat acesta. Liderul național mai vorbit despre provocările anului 2018 la nivel național și a precizat importanța acestor exemple din țară care trebuie să se materializeze printr-un dialog comun. În final, Porcsalmi i-a mulțumit președintelui Balázs Béla Attila pentru activitate, exprimându-și dorința de a continua munca în comun cu noua echipă.


Prezent și el la Mediaș, europarlamentarul UDMR Winkler Gyula vorbit despre campania Minority Safepack și despre succesul acesteia, apoi a mulțumit pentru strângerea de semnături întregii comunități maghiare din județ.

Vot în unanimitate

A urmat apoi raportul de activitate al comisiilor, iar ulterior medieșeanul Orosz Csaba, candidatul pentru președinția organizației județene UDMR Sibiu, și-a prezentat programul pentru următorii patru ani. Candidatura acestuia a fost votată în unanimitate, astfel că alesul local a devenit noul președinte al organizației județene UDMR Sibiu. Membrii adunării și-au ales consiliul unional județean, acesta fiind format din: Csifó Levente, Bordi Magdolna, Balázs Béla Attila, Dózsa Levente, Kiss Csaba, Tokaji József, Székely István (membru supleant) pentru zona de nord a județului, iar pentru zona de sud (Sibiu și împrejurimi): deputatul Benedek Zakariás, Szombatfalvi Török Ferenc - fostul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Keresztes Kálmán, Bándi Levente, Both József și Turóczi Béla (membru supleant), din partea Consiliului Organizațiilor de Tineret Maghiar din județul Sibiu - Kémeri Attila și Balázs Botond, iar din partea Organizației de Femei UDMR - Székely Ilonka și Muzsnai Melinda. Membrii au acceptat și propunerea noului președinte Orosz Csaba pentru președinția executivă, postul fiind astfel ocupat de Fazekas Attila, pentru următorii patru ani. În ceea ce privește vicepreședintele organizației județene, propunerea acceptată a fost Benedek Zakariás.


    Trimite prin e-mail