joi, 25 ianuarie 2018

Publicat la 1/25/2018 05:00:00 a.m. de Anonim

Săptămâna de rugăciune


Bisericile ortodoxe, greco-catolice, romano-catolice, reformate, unitariene și evanghelice din Mediaș organizează și anul acesta „Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor”.

Aceasta are loc în perioada 21-26 ianuarie. Astfel, pe tot parcursul săptămânii, medieșenii sunt invitați seară de seară, începând cu ora 18.00, la un pelerinaj prin bisericile municipiului, la slujbe de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Săptămâna de rugăciune a început duminică, la Biserica Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Moșnei, și a continuat luni la Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Gura Câmpului. Marți, medieșenii au avut ocazia să participe la slujba de la Biserica Romano-Catolică de pe strada Mihai Viteazul, iar miercuri la Biserica Reformată de pe strada Unirii. Evenimentul ajunge astăzi la Biserica Unitariană de pe strada Pictor Theodor Aman, iar vineri la Biserica Evanghelică „Sfânta Margareta”.
Toate fondurile colectate în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor vor fi donate secției de pediatrie a Spitalului Municipal Mediaș.
Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor a fost instituită în 1908, când s-a hotărât ca în a treia săptămână a lunii ianuarie să fie organizate seri de rugăciune comună pentru cre-dincioșii diferitelor confesiuni. În fiecare an se alege o temă de meditație, iar reprezentanții confesiunilor creștine rostesc în biserici cuvinte de învățătură. (A.P.)
    Trimite prin e-mail