joi, 11 ianuarie 2018

Publicat la 1/11/2018 03:41:00 p.m. de Anonim

Mai puțini bani pentru investițiile din Mediaș


Bugetul municipiului este serios afectat de către modificările aduse Codului Fiscal de către Guvernul PSD-ALDE. Municipiul de pe Târnava Mare va avea, în 2018, un buget de aproximativ 108 milioane de lei. Revoluția fiscală orchestrată de guvernanți a adus o gaură de 13 milioane de lei, echivalentul banilor alocați pentru programul de asfaltări pe o perioadă de trei ani. Bugetul pe anul în curs va fi dezbătut public în data de 23 ianuarie, la sediul Primăriei. Persoanele interesate sunt așteptate să participe la dezbatere, să afle modul de cheltuire a banilor publici și, în același timp, să facă eventuale propuneri și sugestii.


Autor: Alex PÎNTEA

Modificarea Codului Fiscal începând cu data de 1 ianuarie, opera Guvernului PSD-ALDE, lovește în bugetul local al Mediașului. Conform calculelor actualizate ale municipalității, acesta s-a diminuat cu nu mai puțin de 13 milioane de lei. „Din datele pe care le avem în acest moment, putem să spunem că, prin modificările legislative pe care le-a făcut Guvernul, bugetul municipiului Mediaș este puternic afectat. Este vorba de aproximativ 13 milioane de lei pe care orașul îi pierde. În aceste condiții, trebuie să spunem că investițiile pentru anul în curs, dar și pentru anii care urmează vor avea, din păcate, de suferit”, a explicat primarul Gheorghe Roman. 

Asfaltările pe trei ani

Roman a exemplificat minusul adus de modificarea Codului Fiscal. 13 milioane de lei înseamnă, pentru Mediaș, bugetul destinat lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor publice pentru o perioadă de trei ani, asta raportat la banii cheltuiți în acest sens în 2017. „Aș vrea ca medieșenii să știe cam ce înseamnă 13 milioane de lei pentru orașul nostru. Vă dau doar un simplu exemplu: aș vrea ca fiecare să ne gândim că este vorba de programul de asfaltări pe trei ani de zile, la nivelul anului 2017, iar eu spun că anul trecut am avut un program destul de generos”, a declarat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Doar promisiuni

Acesta a mai spus că declarațiile reprezentanților partidului de guvernământ apărute în media centrală, conform cărora nicio administrație locală nu va pierde nimic, s-au dovedit până în prezent a fi doar niște promisiuni. „Am văzut în media centrală că diverși reprezentanți ai partidului de guvernământ ne spun că nicio administrație locală nu va pierde nimic, însă, până în acest moment, toate aceste afirmații, din punctul meu de vedere, sunt doar niște promisiuni”, a subliniat Gheorghe Roman.

Dezbatere publică 

Mediașul va avea în 2018 un buget de aproximativ 108 milioane de lei, conform proiectului făcut public pe pagina de internet a Primăriei Mediaș. Cifra ar mai putea însă modificări în perioada imediat următoare. Bugetul va fi dezbătut public în data de 23 ianuarie, de la ora 12.00, în sala de ședințe „Daniel Thellmann“ din cadrul Primăriei Mediaș. Participanţii vor avea ocazia să afle pe ce şi-a propus administraţia publică locală să cheltuiască banii publici şi, cu aceeași ocazie, vor putea face propuneri şi sugestii. 
    Trimite prin e-mail