vineri, 3 noiembrie 2017

Publicat la 11/03/2017 01:57:00 p.m. de Anonim

Probleme la Kromberg & Schubert Mediaș


Un incident de muncă s-a produs, la sfârșitul săptămânii trecute, la sediul companiei Kromberg & Schubert din municipiul de pe Târnava Mare.


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul a fost provocat de ruperea unor lanțuri de susținere a paturilor ce susțin cablurile electrice. Acestea s-au desprins din tavan pe o lungime de aproximativ 50 de metri. O persoană a fost rănită la unul dintre membrele superioare în urma acestui incident. Potrivit inspectorilor de muncă sibieni, persoana rănită la Kromberg era angajatul firmei de mentenanță cu care colaborează compania. Ca urmare, activitatea în cadrul Kromberg & Schubert Mediaș a fost întreruptă până marți dimineața.

O persoană rănită

Incidentul de la sediul companiei s-a petrecut vinerea trecută, dimineața. În jurul orei 10.00, în hala cu zona de preasamblare au căzut cablurile de alimentare cu energie electrică. Acest lucru s-a produs ca urmare a desprinderii din tavan a lanțurilor de susținere a paturilor ce susțin cablurile electrice. Ele s-au desprins pe o lungime de aproximativ 50 de metri. „În urma acestui incident, o singură persoană a fost accidentată. Este vorba de un lucrător care a fost lovit la mâna dreaptă de cablurile desprinse din patul de cabluri. Acesta este angajat al operatorului economic ce asigură mentenanță la firma unde s-a petrecut evenimentul”, a explicat Ana Raluca Gancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, pentru Monitorul de Mediaș.

Investigație în derulare

Incidentul petrecut la sfârșitul săptămânii trecute la fabrica Kromberg & Schubert Mediaș face obiectul unei anchete interne aflate în derulare. De aceasta se ocupă angajatorul persoanei accidentate, în colaborare cu responsabilii din cadrul companiei Kromberg & Schubert. „Acest eveniment urmează a fi cercetat de către angajatorul persoanei accidentate, în colaborare cu operatorul economic unde s-a petrecut evenimentul. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu va analiza dosarul de cercetare, în vederea avizării”, mai spune Gancea. 

Activitate afectată

Incidentul petrecut în hala cu zona de preasamblare a dus la oprirea activității societății medieșene. Angajații acesteia au fost trimiși, vinerea trecută, acasă. Activitatea a fost reluată abia marți dimineața, atunci când aceștia au revenit la muncă. Reprezentanții Kromberg & Schubert Mediaș nu au dorit să ofere un punct de vedere oficial referitor la evenimentul de vinerea trecută. Compania Kromberg & Schubert este cel mai mare angajator privat din județul Sibiu.
    Trimite prin e-mail