marți, 10 octombrie 2017

Publicat la 10/10/2017 09:13:00 a.m. de Anonim

Polițiștii sibieni verifică autobuzele, microbuzele și camioanele


În perioada 9 – 15 octombrie, echipaje formate din polițiști rutieri și inspectori ai ISCTR Sibiu verifică transportatorii, în cadrul campaniei preventive „Truck and Bus”.

În ultima perioadă, sunt tot mai frecvente accidentele rutiere în care sunt implicate mijloace de transport public de marfă și persoane, contribuind astfel la creșterea riscului de victimizare în rândul participanților la traficul rutier, spun reprezentanții IPJ Sibiu. Aceștia adaugă că, în cazul unei coliziuni, implicarea autovehiculelor de transport marfă poate agrava gradul de victimizare, având în vedere că aceste transporturi se execută în special cu autovehicule cu capacitate peste 3,5 tone. De asemenea, autovehiculele de transport public de persoane, cu capacitate de 8+1 locuri, reprezintă un risc major în producerea accidentelor rutiere, în special în ceea ce privește numărul posibilelor victime și a consecințelor umane.


La nivelul județului Sibiu, în primele 9 luni ale anului 2017, autovehiculele de transport marfă au fost implicate în producerea a 19 accidente rutiere, soldate cu un deces, 10 răniți grav și 13 răniți ușor. Autovehiculele care efectuează transport public de călători au fost implicate, tot în această perioadă, în producerea a 11 accidente rutiere, soldate cu decesul a două persoane, trei răniți grav și șase răniți ușor. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse din vina conducătorilor acestui tip de autovehicule au fost: viteza neadaptată, neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi și la schimbarea direcției de deplasare, neacordarea de prioritate pietonilor și autovehiculelor.
    Trimite prin e-mail