miercuri, 4 octombrie 2017

Publicat la 10/04/2017 01:39:00 p.m. de Anonim

Investiţii pentru zonele tradiționale de agrement


Municipalitatea vrea să revitalizeze două zone de agrement din oraș.


Autor: Alex PÎNTEA

Este vorba de Hanul Greweln, dar și de zona eleșteului de la ieșirea spre Moșna. Primăria Mediaș face demersurile necesare pentru ca cele două zone să revină în administrarea sa.

Vești bune

Invitat în cadrul unei emisiuni la televiziunea locală, primarul Gheorghe Roman a vorbit despre intenția de a readuce eleșteul în administrarea municipalității. Totodată, de luna viitoare, Hanul Greweln va reveni și el la Primărie, iar pentru anul viitor se pregătește în această zonă o investiție importantă, astfel încât ea să fie un veritabil loc de agrement. 

Situaţie complicată

Municipalitatea a început încă de la sfârşitul anului trecut o  serie de demersuri menite să clarifice situaţia juridică a zonei de la Eleşteu. Aceasta aparţine statului român şi este administrată în prezent de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. În prezent, se doreşte ca ea să revină în administrarea municipalităţii. „Din păcate, barajul de la Eleşteu a rămas al nimănui de-a lungul timpului. Toţi ne amintim că acolo medieşenii mergeau şi sărbătoreau cu drag înainte de Revoluţie. Eu cred că a venit momentul ca să îl aducem la municipalitate şi să creăm un loc de agrement acolo. Eu nu pot să îmi explic de ce, atâţia ani, nimeni nu s-a gândit că aceea zonă trebuie revitalizată. Nu cred că există medieşean care să nu îşi dorească o zonă de agrement acolo“, a apreciat primarul Gheorghe Roman.

Investiţii importante

La jumătatea anului trecut, societatea Dafora, cea care administrează Hanul Greweln, a anunţat că doreşte să renunţe la contractul de asociere încheiat în anul 2004. Consiliul Local a acordat un aviz conducerii municipalităţii pentru ca aceasta să continue dialogul cu societatea Dafora, astfel încât zona respectivă să revină în administrarea Primăriei Mediaş. Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar din această lună. „Mă bucur tare mult că dialogul pe care îl poartă colegii mei din Primărie cu reprezentanţii Hanului Greweln dă roade. În luna octombrie, dacă totul decurge normal, dorinţa mea şi obiectivul meu este acela de a aduce şi Hanul Greweln la municipalitate. Dorinţa mea este ca aici să amenajăm un loc de agrement încă de la ACR prin pădure şi inclusiv pe platoul din faţa hanului. Încă de anul viitor, dacă toate lucrurile decurg aşa cum le-am gândit, pregătim o investiţie importantă pentru amenajarea unui loc de agrement care să ne facă cinste“, a mai menționat Roman.
    Trimite prin e-mail