miercuri, 4 octombrie 2017

Publicat la 10/04/2017 12:03:00 p.m. de Anonim

Formația lui Cristian Pustai a încheiat turul de campionat cu o victorie


Gaz Metan Mediaș a învins FC Botoșani cu scorul de 1-0. Italianul Romeo Roberto a marcat un gol de trei puncte pentru formația sa. Alb-negrii au obținut astfel al doilea succes în acest sezon și au încheiat turul de campionat cu 9 puncte. Campionatul se întrerupe în Liga I, la sfârșitul acestei săptămâni, din cauza jocurilor echipei naționale cu Kazahstan şi Danemarca.


Autor: Alex PÎNTEA

Gaziștii au început bine partida disputată vineri seara la Mediaș, în compania lui FC Botoșani, surpriza plăcută a campionatului. În minutul 9, Sergiu Popovici a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție foarte bună, o minge așezată perfect de Bojan Golubovic. Replica oaspeților a venit în minutul 20, atunci când Olimpiu Moruțan a șutat puțin pe lângă poartă din șapte metri. Înainte de pauză, Alberto Cobrea a scos greu o minge trimisă din lovitură liberă de Sergiu Popovici. 

Gol decisiv

Gaz Metan a deschis scorul în minutul 65 al confruntării de la Mediaș. Romeo Roberto a șutat la colțul lung din interiorul careului și l-a învins pe Cobrea. În minutul 71, Alexandru Greab a respins șutul lui Chitoșcă, Ciaccheri s-a ferit de minge, iar apoi Chitoșcă a trimis pe lângă poartă. A fost ultima ocazie a oaspeților, astfel că reușita jucătorului italian, a doua în ultimele două partide pentru formația sa, s-a dovedit a fi una decisivă, iar Gaz Metan a obținut toate cele trei puncte puse în joc. Gruparea de pe Târnava Mare a încheiat turul de campionat pe poziţia a 13-a, cu 9 puncte acumulate.

Victorie mare

La finalul partidei câștigate în fața Botoșaniului, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat bucuros că Gaz Metan a obținut toate cele trei puncte. Totuși, Cristian Pustai a făcut și o radiografie a unui tur de campionat foarte slab. „Am obţinut foarte greu victoria. Am întâlnit un adversar care joacă foarte bine şi care merită să fie în play-off. Este o victorie mare, venită după un tur de campionat foarte, foarte slab făcut de noi. Încă suferim la construcţie, dar am câştigat atitudine, în ultimele trei etape nu am pierdut. Nu suntem într-o situaţie disperată. Este foarte important ca acum să legăm câteva rezultate pozitive. Victoria a picat perfect în această ultimă etapă din tur“, a comentat tehnicianul Cristian Pustai.

Se întrerupe campionatul

Gaz Metan nu va evolua la sfârșitul acestei săptămâni. Campionatul se întrerupe în Liga I, datorită jocurilor echipei naționale. Echipa pregătită de Cosmin Contra se va duela cu reprezentativele similare din Kazahstan şi Danemarca. Formația lui Cristian Pustai va disputa următoarea partidă oficială sâmbătă viitoare pe teren propriu, în compania campioanei Viitorul.


Încă un transfer

Gaz Metan a transferat un fost campion al României. Ionuț Neagu va îmbrăca tricoul alb-negru până la finalul acestui sezon. Mijlocașul în vârstă de 27 ani a ajuns la o înțelegere cu gruparea de pe Târnava Mare. Fost campion al României cu Oțelul Galați, acesta a evoluat ultima dată în Turcia, la formaţia Karabükspor. În Liga I, Ionuț Neagu a evoluat în 126 partide, în tricourile echipelor Oțelul Galați și Steaua București.
    Trimite prin e-mail