miercuri, 18 octombrie 2017

Publicat la 10/18/2017 05:42:00 p.m. de Anonim

Bursa absolvenţilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu organizează, vineri, la Mediaș, o nouă acţiune menită să ducă la scăderea numărului de şomeri. 


Autor: Alex PÎNTEA

Astfel, mâine dimineaţă se va desfăşura Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Aceasta va avea loc începând cu ora 9.30, la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei  de Muncă, de la fosta unitate militară de aviaţie. Agenţii economici care vor participa la bursă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Până în prezent, în cadrul acţiunilor întreprinse de AJOFM Sibiu în vederea identificării locurilor de muncă vacante, au fost trimise invitaţii unui număr de 130 agenţi economici din judeţ. „Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi. Nu sunt însă excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt“, spune Dana Radu, responsabil relaţii mass-media în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu.
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în una din instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Interes scăzut

La bursa similară de anul trecut de la Mediaş au luat parte 30 de absolvenți, din totalul de 280 de persoane care au trecut pragul Centrului Cultural Casa Schuller. Până la finalul bursei, 96 de persoane au fost selectate pentru susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului. 
    Trimite prin e-mail