vineri, 15 septembrie 2017

Publicat la 9/15/2017 09:49:00 a.m. de Anonim

Voluntari din toată lumea, alături de medieșeni


19 voluntari, din opt țări ale lumii, au lucrat pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș. Aceștia au venit din Chile, Columbia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia, SUA, Irlanda și Anglia. Scopul lor a fost acela de a ajuta la construcția a 15 locuințe sociale și la reabilitarea unei clădiri. Aici vor funcționa ateliere protejate pentru 200 de tineri din grupuri vulnerabile în Mediaș. Pentru acest proiect, Asociația Phoenix Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca.


Autor: Alex PÎNTEA

Cei 19 voluntari au petrecut patru zile pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș. Aceştia au venit pentru a da o mână de ajutor celor 200 de beneficiari ai proiectului. Este vorba de tineri din Mediaș, cu vârste între 18 și 25 de ani, care se luptă cu excluziunea socială din cauza sărăciei extreme, a etniei, dizabilităților sau a lipsei școlarizării. O parte dintre beneficiari vor locui în cele 15 locuințe sociale în curs de construcție. Totodată vor participa la ateliere și cursuri de dezvoltare profesională în centrul de training reabilitat de voluntarii internaționali.


De la PC, la construcţii

18 dintre voluntari sunt la prima vizită în România. Ei plănuiesc deja să revină, în calitate de turiști. Voluntarii străini veniți să ajute pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș lucrează pentru ACI Worldwide. Acesta este o companie americană prezentă și în România, care dezvoltă software pentru plăţile electronice. Pentru patru zile, ei au lăsat depăarte video-conferințele, emailurile și programarea pentru a contribui la ridicarea blocului cu apartamente sociale și la reabilitarea clădirii care a aparținut Școlii de Aviație din Mediaș. „Am fost voluntar și pentru alte acțiuni Habitat for Humanity, în Columbia și El Salvador, însă doar pentru o singură zi. Experiența de voluntar pe șantier te determină să îți dai seama, de fapt, cât de norocos ești și te ajută să apreciezi ceea ce ai”, a povestit Frederico Villanova, din Bogota, Colombia.

ROBERTO PĂTRĂȘCOIU | director Habitat for Humanity România: „Munca voluntarilor internaționali la Mediaș înseamnă foarte mult pentru cei 200 de tineri din grupuri vulnerabile care sunt beneficiari ai proiectului. O locuință decentă și o educație care să le permită să aibă un loc de muncă le va schimba viitorul acestor tineri, care acum se luptă cu efectele excluziunii sociale. Fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea o mână de ajutor, așa cum ne-au arătat și voluntarii care au călătorit mii de kilometri până la Mediaș.“

Muncă importantă

Șantierul de la Mediaș a găzduit, până în prezent, aproximativ 150 de voluntari străini, care au lucrat la construcția celor 15 locuințe sociale și la renovarea clădiri unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesională. Pentru acest proiect, Asociația Phoenix Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finanțarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România și de partenerii organizației, precum și de Consiliul Local Mediaș, care, pe lângă o contribuție o contribuție financiară, a pus la dispoziție clădirea și terenul necesare.


    Trimite prin e-mail