vineri, 8 septembrie 2017

Publicat la 9/08/2017 09:13:00 a.m. de Anonim

Voluntari din opt ţări construiesc locuinţe sociale pe şantierul Habitat for Humanity din Mediaş



Voluntari din Chile, Columbia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia, SUA, Irlanda şi Anglia au lucrat în această săptămână pe şantierul Habitat pentru Umanitate din Mediaş pentru a ajuta la construcţia a 15 locuinţe sociale şi la reabilitarea unei clădiri care va găzdui ateliere protejate pentru 200 de tineri provenind din grupuri vulnerabile din acest oraş. 


'Cei 19 voluntari au petrecut patru zile pe şantierul Habitat for Humanity din Mediaş pentru a da o mână de ajutor celor 200 de beneficiari - tineri din Mediaş cu vârste între 18 şi 25 de ani care se luptă cu excluziunea socială din cauza sărăciei extreme, a etniei, dizabilităţilor sau a lipsei şcolarizării. O parte dintre beneficiari vor locui în cele 15 locuinţe sociale în curs de construcţie şi vor participa la ateliere şi cursuri de dezvoltare profesională în centrul de training reabilitat de voluntarii internaţionali. 18 dintre voluntari sunt la prima vizită în România, însă plănuiesc deja să revină în calitate de turişti. Voluntarii străini veniţi să ajute pe şantierul Habitat for Humanity din Mediaş lucrează pentru ACI Worldwide, o companie americană prezentă şi în România, care dezvoltă software pentru plăţile electronice', a anunţat IERi, într-un comunicat de presă, Habitat for Humanity România. 
Potrivit sursei citate, cei 19 voluntari 'au lăsat video-conferinţele, emailurile şi programarea' pentru a contribui la ridicarea blocului cu apartamente sociale şi la reabilitarea clădirii care a aparţinut şcolii de Aviaţie din Mediaş. 
'Munca voluntarilor internaţionali la Mediaş înseamnă foarte mult pentru cei 200 de tineri din grupuri vulnerabile care sunt beneficiari ai proiectului. O locuinţă decentă şi o educaţie care să le permită să aibă un loc de muncă le va schimba viitorul acestor tineri, care acum se luptă cu efectele excluziunii sociale. Fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea o mână de ajutor, aşa cum ne-au arătat şi voluntarii care au călătorit mii de kilometri până la Mediaş', a subliniat Roberto Pătrăşcoiu, director Naţional Habitat for Humanity România. 
Potrivit comunicatului de presă, şantierul de la Mediaş a găzduit până în prezent aproximativ 150 de voluntari străini, care au lucrat la construcţia celor 15 locuinţe sociale şi la renovarea clădirii unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesională. 
'Am fost voluntar şi pentru alte acţiuni Habitat for Humanity în Columbia şi El Salvador, însă doar pentru o singură zi. Experienţa de voluntar pe şantier te determină să îţi dai seama, de fapt, cât de norocos eşti şi te ajută să apreciezi ceea ce ai', a arătat voluntarul Frederico Villanova, din Bogota, Colombia, se mai arată în comunicatul Habitat for Humanity România. 
Pentru acest proiect, Asociaţia Phoenix Speranţa a obţinut o finanţare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finanţarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România şi de partenerii organizaţiei (Holcim România, Wienerberger, Tondach), precum şi de Consiliul Local Mediaş, care, pe lângă o contribuţie financiară, a pus la dispoziţie clădirea şi terenul necesare. 
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări cu misiunea de a eradica locuirea precară, iar de 21 de ani, în România, construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. 
Cu sprijinul a peste 32,000 de voluntari, internaţionali şi din companiile româneşti, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69,000 de oameni să aibă o casă decentă sau să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuit, precizează sursa citată. 
Asociaţia Phoenix Speranţa a luat fiinţă în anul 2001, având misiunea de a contribui la creşterea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi prin furnizarea de servicii specializate de reabilitare, pregătire pentru muncă şi viaţă independentă, mai menţionează sura citată. 
    Trimite prin e-mail