joi, 21 septembrie 2017

Publicat la 9/21/2017 08:46:00 p.m. de Anonim

Școala medicală de la Mediaș, sub auspicii bune


Şcoala Postliceală Auxila Mediaş şi-a deschis porţile în noul an de învățământ.


Autor: Alex PÎNTEA

Cursanții vor studia la specializările Asistent medical generalist şi Asistent medical de farmacie. Din această toamnă, elevii cu rezultate bune vor primi burse, iar după absolvire li se vor asigura locuri de muncă bine plătite. Festivitatea de deschidere a noului an de învățământ la Şcoala Postliceală Auxila Mediaş a avut loc luni după-amiază.


O nouă provocare

189 elevi și 18 cadre didactice au răspuns „prezent“ pentru prima oară în anul şcolar 2017-2018. Şcoala Postliceală din municipiul de pe Târnava Mare a pornit din nou la drum, cu un nume nou, în condiţiile în care în această toamnă a fost preluată de Auxila Akademie din Germania. „Am deschis anul şcolar 2017-2018 la Şcoala Postliceală Auxila din Mediaş. Începând cu acest an, şcoala a fost preluată de angajatorul german Auxila. După ce, în vară, cei 70 de absolvenţi de la specializările Asistenţi medicali generalişti şi Asistenţi medicali de farmacie şi-au luat rămas bun de la băncile de la şcolii şi au început să lucreze fiecare în meseria pentru care s-a pregătit, acum avem 189 de elevi la cele două specializări. Promitem că o să muncim mult mai mult decât am făcut-o până acum. Această preluare de către un angajator german ne motivează şi ne face să muncim mult mai mult“, a explicat Viorel Pasc, directorul Şcolii Postliceale Auxila din Mediaş.

Invitaţi speciali

Alături de elevi şi cadre didactice, la festivitatea de deschidere au fost prezenți președintele Auxila Akademie, Jurgen Debus, primarul Gheorghe Roman, managerul Spitalului Municipal Mediaș, Gheorghe Nicorici, dar și alți invitați. „Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în noi, invitaţilor din Germania, dar şi Primăriei Mediaş pentru implicare. De asemenea, le mulţumesc partenerilor de practică care au încredere în noi şi ne primesc elevii la practică. Astfel, pe lângă cunoştinţele teoretice, putem să avem elevi bine pregătiţi“, a mai spus Viorel Pasc.


Familia Auxila

Şcoala Postliceală de la Mediaş a intrat, practic, din acest an, în familia Auxila. Preşedintele Auxila Akademie, Jurgen Debus, își dorește ca absolvenții să lucreze efectiv în domeniile în care s-au specializat, fie în România, fie în străinătate. „Ne bucurăm că, din acest an şcolar, această unitate de învăţământ va fi parte a familiei Auxila. Sperăm ca mulţi dintre cei care au învăţat această meserie, de asistent medical generalist sau asistent medical de farmacie, să lucreze în România sau Germania, acolo unde oferim un loc de muncă sigur. De altfel, aceasta este şi dorinţa noastră, ca toţi cei care au învăţat aceste două meserii, să le şi practice, indiferent unde în Europa”, a spus Jurgen Debus.
    Trimite prin e-mail