vineri, 15 septembrie 2017

Publicat la 9/15/2017 09:46:00 a.m. de Anonim

Învățământul, prioritate pentru administrația locală


Anul şcolar a început fără probleme în municipiul de pe Târnava Mare.


Autor: Alex PÎNTEA 

Primăria Mediaș a alocat, de la începutul anului în curs, aproximativ 5,2 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din oraș. Banii au fost folosiți pentru lucrări de reparații, dar și pentru investiții noi. Astfel, s-au realizat lucrări de investiții la nouă unități de învățământ, iar la alte 15 s-au efectuat reparații curente.

Bani de la buget

Învățământul reprezintă una dintre prioritățile administrației publice locale. Din acest motiv, anul acesta au fost alocate fonduri importante pentru școlile și grădinițele din oraș. „Încă de la începutul anului, am făcut public faptul că prioritatea numărul unu pentru noi o reprezintă refacerea infrastructurii rutiere, iar acest lucru se poate observa în oraş. Asta nu înseamnă că nu am alocat fonduri importate pentru instituţiile de învăţământ. Astfel, pentru lucrări de reparaţii am alocat peste 2,6 milioane de lei, iar pentru lucrări de investiţii, peste 2,5 milioane de lei. În majoritatea cazurilor, lucrările sunt în curs de derulare şi eu spun că până la finalul anului toate instituţiile de învăţământ care au solicitat fonduri de la bugetul local pentru diverse lucrări vor avea susţinerea noastră pentru ca acestea să fie duse la bun sfârşit“, a precizat primarul Gheorghe Roman. 

Prezenţi la festivităţi

Elevii au revenit luni dimineață pe băncile școlii. Conducerea Primăriei Mediaș a fost prezentă la mai multe unități de învățământ din oraș. Primarul Gheorghe Roman şi viceprimarul Christine Thellmann au participat la festivităţile de deschidere și din dorinţa de a vedea ce anume s-a lucrat sau se mai lucrează la şcoli. 

Schimbări în program

Structura noului an de învățământ a suferit o serie de schimbări. Astfel, programul național „Școala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 - 31 mai 2018, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlilor. De asemenea, absolvenții de liceu vor susține probele orale ale examenului de Bacalaureat, în timpul semestrului al II-lea, în luna februarie, iar profesorii vor putea corecta de acasă, online, lucrările candidaților la Evaluarea Națională și Bacalaureat.
    Trimite prin e-mail