vineri, 8 septembrie 2017

Publicat la 9/08/2017 03:55:00 p.m. de Anonim

Întăriri la Gaz Metan

 

Alb-negrii au transferat, la începutul acestei săptămâni, trei jucători.



Gruparea de pe Târnava Mare a obținut semnăturile a doi fundași, Marius Constantin și Emmerik de Vriese. De asemenea, atacantul Fabian Lokaj va îmbrăca și el tricoul alb-negru. Toți cei trei jucători au semnat până la finalul sezonului în curs. Sâmbăta trecută, formaţia lui Cristian Pustai a fost învinsă cu 3-2 de CFR Cluj, într-o partidă amicală disputată pe teren propriu. Pentru Gaz Metan urmează, luni seara, partida din campionat de pe teren propriu în compania Concordiei Chiajna.

Autor: Alex PÎNTEA

Gruparea de pe Târnava Mare s-a înțeles cu fundașii Marius Constantin și Emmerik de Vriese. Primul evoluează în centrul apărării şi fost legitimat ultima dată la Viitorul lui Gheorghe Hagi. Cel de-al doilea este un fundaş stânga, de origine belgiană, care a jucat ultima dată în Cipru la Ermis Aradippou. Întăriri au venit și în compartimentul ofensiv. A semnat cu Gaz Metan atacantul Fabian Lokaj. În vârstă de 21 ani, acesta are dublă cetăţenie, albaneză şi elveţiană.

Despărțiri amiabile

Alți doi jucători au plecat de la echipă. Astfel, Gaz Metan s-a despărțit pe cale amiabilă de atacantul Nikola Stojanovic, respectiv de Răzvan Trif, prin acord de transfer. Acesta a plecat de la Mediaș și va evolua pentru Luceafărul Oradea. „Ne-am despărţit pe cale amiabilă de Răzvan Trif şi Nikola Stojanovic. Am încercat să echilibrăm lotul, antrenorul a cerut să acoperim toate posturile. Am adus doi jucători cu experienţă în apărare, iar pe atac am încercat să luăm un jucător de perspectivă, bătăios, tânăr, care are o şansă bună de a se afirma aici“, a explicat preşedintele Clubului Gaz Metan, Ioan Mărginean.


Amical spectaculos

La sfârşitul săptămânii trecute, Gaz Metan a disputat o partidă amicală la Mediaş, cu CFR Cluj, asta în condiţiile în care campionatul în Liga I a fost întrerupt. S-au jucat două reprize de câte şaizeci de minute. Clujenii au deschis scorul în prima repriză. Ibrahima Balde a șutat la poartă, mingea a lovit bara și a revenit în careul de 6 metri, iar Urko Vera pe fază a marcat simplu. În repriza a doua, clujenii și-au dublat avantajul. Marius Coman a scăpat singur spre poartă și l-a executat pe Alexandru Greab. Gaz Metan a revenit în joc prin golul lui Cristian Danci. Alexandru Buziuc a șutat, portarul a respins greu, un apărător al clujenilor a deviat și el mingea care a ajuns la Cristian Danci. Mijlocașul a șutat, mingea a fost deviată și a intrat în poartă. Gazdele au egalat apoi după o acțiune frumoasă a lui Ovidiu Bic, care a driblat un apărător advers, a pătruns în careu, i-a pasat lui Laurențiu Manole care a reușit să marcheze cu un șut la colțul lung. CFR a câștigat în cele din urmă cu 3-2. În minutele de final ale jocului, Marius Coman a pătruns în careu, a șutat, mingea a fost respinsă și a ajuns la Laurențiu Rus, care a înscris simplu, din zona punctului cu var.

Campionii au recidivat

Echipa Gaz Metan pregătită de antrenorul Florin Brătian a câştigat Cupa „Ioan Aloman“. Competiţia organizată de Clubul Gaz Metan în memoria fostului său jucător şi organizator de competiţii s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Mediaş. Opt echipe de copii născuţi în anul 2005 sau mai mici, s-au întrecut pentru Cupa „Ioan Aloman“. Gaz Metan a aliniat două echipe la startul competiției. Pe lângă acestea, au fost prezente Celta Brașov, Electrica Timișoara, Alma Sibiu, Infinity Târnăveni, Kinder Târgu-Mureș și ASC Odorheiu Secuiesc. Finala mare a opus echipa Gaz Metan - alb şi Electrica Braşov. Jucătorii pregătiţi de antrenorul Florin Brătian s-au impus cu scorul de 3-1 şi au intrat în posesia trofeului.


    Trimite prin e-mail