joi, 21 septembrie 2017

Publicat la 9/21/2017 08:40:00 p.m. de Anonim

Ambasadorul Finlandei în România a fost în municipiul de pe Târnava Mare



Grădinița Româno-Finlandeză Mediaș a sărbătorit începutul anului şcolar alături de un invitat special. Este vorba de Excelenţa Sa Päivi Pohjanheimo. Ambasadorul Finlandei în România a anunțat că unitatea de învăţământ are tot sprijinul său. Grădinița Româno-Finlandeză din municipiul Mediaș şi-a deschis oficial porţile la începutul lunii iunie.


Autor: Alex PÎNTEA

Deschiderea noului an de învăţământ la Grădiniţa Româno-Finlandeză din Mediaş a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. La eveniment a participat E.S. Päivi Pohjanheimo, ambasadorul Finlandei în România. Distinsul oaspete a fost prezent şi la deschiderea anului de învăţământ la Şcoala Româno-Finlandeză din Sibiu. Totodată, aceasta a luat parte la conferinţa pe tema „Education in a Digital Era“, la care au mai fost prezenţi Manuela Catrina, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lisa Vernon, specialist internaţional în educație, Lucian Todea, antreprenor, şi Anabela Luca, CEO adLemonade.


A patra din România

Grădinița Româno-Finlandeză din Mediaș este cea de-a patra instituţie din România fondată pe filiera finlandeză. Celelalte trei se află în Bucureşti, Ploieşti şi Sibiu. Sistemul finlandez de învăţământ este unul dintre cele mai bune din lume şi este bazat pe metode educaţionale centrate pe individualitatea fiecărui copil, dragostea de a învăţa şi actualizarea actului educaţional la cerinţele şi nevoile prezente ale vieţii personale şi profesionale. Principiile și valorile preluate din sistemul finlandez de învățământ sunt adaptate la curricula națională, reglementată de Ministerul Educației Naționale din Romania. „Este un privilegiu pentru noi să putem colabora şi învăţa de la experţi şi profesori despre particularităţile sistemului finlandez. Deşi încă suntem la început de drum, rezultatele metodelor aplicate nu întârzie să apară, ceea ce îmi dă speranţa că vom putea implementa cu succes modelul educaţional finlandez şi în grădiniţa noastră în beneficiul copiilor şi al familiilor afiliate. Sunt onorată şi îi mulţumesc doamnei ambasador pentru susţinere şi pentru că a acceptat să fie alături de noi în acest moment important. De asemenea, profit de această ocazie pentru a mulţumi Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz S.A pentru sponsorizarea acordată”, a mărturisit Andreea Marian, fondatoarea Grădiniţei Româno-Finlandeze din Mediaş.

PÄIVI POHJANHEIMO | ambasador: „Sunt impresionată de eforturile depuse de fondatorii celor patru instituţii deschise în România, inspirate de sistemul educaţional finlandez. Fondatorii şi experţii acestor instituţii sunt convinşi de beneficiile elementelor cheie ale sistemului nostru de învăţământ. Profesorii lor au adoptat metode de predare finlandeze şi participă frecvent la programe de pregătire cu profesori din Finlanda. Mă bucur şi le ofer susţinerea mea în demersurile lor.“


    Trimite prin e-mail