miercuri, 2 august 2017

Publicat la 8/02/2017 04:52:00 p.m. de Redacţie

Piața Regele Ferdinand - deschisă bicicliștilor, dar închisă pentru mașini


Centrul istoric al Mediașului a fost redat pietonilor. Măsura a intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni.


Autor: Alex PÎNTEA

Accesul auto în Piața Regele Ferdinand va mai fi permis doar riveranilor, dacă au posibilitatea să parcheze autovehiculele în curţile proprii, respectiv mașinilor de aprovizionare, în intervalul orar aprobat de către Consiliul Local. Străzile Stephan Ludwig Roth și Petofi Sandor au devenit cu sens unic, iar pe fiecare dintre acestea, o bandă de circulație a fost amenajată ca și parcare cu plată.

Cartele anulate

„Redăm medieșenilor liniștea pe care ne-au cerut-o în zona centrală a orașului. De câteva luni, am luat o hotărâre de Consiliu Local prin care am considerat că este absolut necesar să regândim accesul în zona centrală. Din păcate, a trebuit să parcurgem niște etape și îmi cer scuze că a durat atât de mult, dar medieșenii trebuie să știe că nu a ținut neapărat de noi pentru că acest timp s-a prelungit. Le-am transmis comercianților din zona centrală faptul că aprovizionarea se va face la orele stabilite de Consiliul Local și că nu mai acceptăm nicio modificare a acestui program. De asemenea, cartelele de acces au fost anulate și vreau să știe toată lumea că nici primarul nu mai intră în centrul orașului cu cartelă”, a explicat primarul Gheorghe Roman.


Parcare cu plată

Accesul în Piaţa Regele Ferdinand I se va face de acum înainte pe str. Roth, iar ieşirea pe Petofi Sandor, ambele artere fiind cu sens unic. Pentru noile parcări cu plată, tariful este de 3 lei/oră. Totodată, în Piaţa Regele Ferdinand I, pe porţiunea dintre străzile Roth şi Sandor, a fost amenajată o parcare cu plată, cu un tarif de 5 lei/oră. Acest lucru a fost posibil prin mutarea barierei de acces în dreptul băncii OTP.


Riveranii au acces controlat

Riveranii persoane fizice şi juridice din zona restricţionată a Pieţei Regele Ferdinand I vor primi aprobare de acces dacă au posibilitatea să parcheze autovehiculele în curţile proprii. Persoanele fizice care nu au spațiu suficient în curte vor putea lăsa mașinile în parcările amenajate din zonă. De asemenea, s-a renunţat la interdicţia de acces în Piaţa Regele Ferdinand I impusă până în prezent bicicliştilor.


Cine riscă amenzi

Regulamentul prevede şi o serie de sancţiuni cuprinse între 300 și 500 de lei. Printre contravenții se numără intrarea în centrul istoric cu autovehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone. De asemenea, vor fi sancţionaţi cei care vor intra cu motociclete, motorete, motoscutere, ATV-uri sau vehicule cu tracţiune animală. Se vor alege cu amenzi şi cei care nu vor respecta programul de acces sau vor intra fără card de acces. Totodată, staţionarea autovehiculelor în parcările cu plată fără deţinerea unui tichet de parcare corespunzător sau fără a asigura afişarea acestuia pe bordul maşinii va fi sancţionată.
    Trimite prin e-mail