vineri, 25 august 2017

Publicat la 8/25/2017 04:15:00 p.m. de Redacţie

Mediașul va găzdui o competiție automobilistică în premieră


Pe 27 august, va avea loc cea de-a VIII-a etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 și etapa a II-a din Campionatul Regional de Viteză în Coastă. Competiţia se va desfăşura pe un traseu de 3 kilometri, pe Drumul Naţional 14A, la ieşirea din Mediaş spre Târnăveni. Pe durata desfăşurării acesteia, circulaţia în zona respectivă va fi restricţionată.


Autor: Alex PÎNTEA

Sunt aşteptaţi la Mediaş atât piloţi consacraţi, cât şi debutanţi. Aceştia vor avea la dispoziţie trei manşe de concurs pentru a stabili cel mai bun timp. Va fi desemnat câștigător pilotul care stabilește prin cumul cel mai bun timp din două manșe. „Piloţii consacraţi, cât şi cei debutanţi pot gusta adrenalina competiţiilor de coastă pe un traseu nou. În aceste condiţii, bătălia pentru podiumul etapei are o miză şi mai mare. Sportivii au la dispoziţie trei manşe de concurs pentru a stabili cel mai bun timp. Aceştia vor trebui să parcurgă itinerariul cu precizie, fără greşeală, să-şi stăpânească emoţiile, să fie rapizi pe distanţe scurte. Va fi desemnat câştigător pilotul care stabileşte prin cumul cel mai bun timp din două manşe. Suntem pregătiţi şi aşteptăm un număr cât mai mare de iubitori ai acestui sport”, anunță Simon Arpad, organizator din partea Clubului Auto Crono Sf. Gheorghe.

Programul zilei

Traseul  de pe Drumul Naţional 14A, pe care vor fi cronometrați concurenții, are o lungime de 3 kilometri. Panta sa maximă este de 10%, lățimea minimă de 6 metri, iar diferența de altitudine dintre start și finish este de 133 metri. Competiţia va debuta duminică, la ora 11.10, cu recunoaşterile, urmate de antrenamentele oficiale, apoi de antrenamentele oficiale. Primele două manşe de concurs sunt programate între orele 13.45 şi 15.45, iar ulterior, de la ora 16.45, va avea loc cea de-a treia manşă de concurs. Rezultatele vor fi afişate seara, la ora 19.00, după care este programată festivitatea de premiere.

După 40 de ani

Pilotul Florin Hangu, maestru al sportului, afirmă că de peste 40 de ani nu s-au mai desfășurat competiții pe Hula Mediașului. „Marin Dumitrescu este singurul pilot în viață care a concurat și pe acest traseu. Privit de pe margine sau chiar de la volanul unei mașini, traseul pare ușor, însă concurenții nu trebuie să cadă în capcana unui itinerariu impecabil. Sunt viraje ac de păr și viraje de viteză, lungi. Este un traseu unde concentrarea pilotului trebuie să fie maximă, nu există relaxare. Este necesar să rămâi conectat la ceea ce urmează, să știi când să ataci, când să închizi virajul, cum să-ți menții viteza pentru a avea un rezultat bun și, nu în ultimul rând, pentru a evita o ieșire în decor generată de o greșeală de pilotaj. Secretul succesului depinde de antrenamentul fiecăruia. Ideea de a relua o competiție la Mediaș a fost primită cu brațele deschise și se bucură de susținerea autorităților locale“, a arătat Hangu.


Prima ediţie

Cupa Mediaşului la Viteză în Coastă este o competiţie organizată de către Clubul Auto Crono sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este susţinută de către Primăria municipiului de pe Târnava Mare. Aceasta este organizată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliție - Serviciul Rutier Sibiu, Poliţiei Municipale Mediaş, Poliţiei Locale Mediaş, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu, respectiv al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. Sponsorul principal al competiţiei este Metalubs International.

Restricţii de circulaţie

Duminică, pe perioada desfășurării competiţiei automobilistice, circulația publică va fi restricționată pe sectorul de drum DN 14A de la ieșirea din Mediaș - strada Baznei spre Iernut - Târnăveni, pe o lungime de 3 kilometri. Intervalele orare de restricționare a circulației vor fi cuprinse între 10:30-13:00, 13:30-16:00 şi 16:30-18:30.


    Trimite prin e-mail