miercuri, 26 iulie 2017

Publicat la 7/26/2017 02:17:00 p.m. de Anonim

Invitație la film! „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” poposește la Mediaș


Actorul Mircea Diaconu este invitatul special al „Caravanei filmului românesc”, la Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” ajunge, anul acesta, şi la Mediaş. Timp de trei seri, de vineri și până duminică, în Piaţa Regele Ferdinand I, cu începere de la ora 21.00, vor fi prezentate filme pentru toate gusturile. 

Filme de excepție

Programul proiecţiilor debutează mâine seară cu filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, în regia lui Gheorghe Vitanidis, avându-i în rolurile principale pe Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Florin Piersic şi Iurie Darie. Sâmbătă, publicul se va întâlni cu actorul Mircea Diaconu, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” la Mediaş, care va fi prezent la proiecţia celor două filme în care deţine rolul principal, „Zâmbet de soare”, în regia Elisabetei Bostan şi „Doar cu buletinul la Paris”, în regia lui Şerban Marinescu. „Concertul”, în regia lui Radu Mihăileanu, va încheia, duminică, seria celor trei seri de film românesc. Filmul este o coproducţie internaţională în care eroul principal, Andrei Filipov, dirijorul de renume internaţional ajunge om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova. 

A cincea ediție

„Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul/Capodopere ale cinematografiei naţionale” este un proiect iniţiat şi derulat de Asociaţia CineCultura în parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv în care îşi continuă seria evenimentelor cultural-educative. În cei patru ani de existenţă, caravana a fost în oraşele Ploieşti, Constanţa, Oneşti, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reşiţa, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaş, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călăraşi şi Bucureşti, ajungând la un număr total de peste 90.000 de spectatori. În cadrul caravanei, toate filmele sunt prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine. La Mediaş, proiectul este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.


    Trimite prin e-mail