joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 11:48:00 a.m. de Anonim

Vine asfaltul!


În următoarele zile încep lucrările de reparații pe străzile din oraș. Primăria Mediaș a semnat, ieri, două contracte în valoare totală de aproximativ 6,5 milioane de lei cu societatea Drumuri și Poduri Tg. Mureș. Unul dintre acestea se referă la turnarea de covoare asfaltice pe 35 de străzi din oraș, iar cel de-al doilea la lucrări de întreținere prin plombe asfaltice, reparații de trotuare și amenajare parcări.


Autor: Alex PÎNTEA

„Practic, sunt promisiunile pe care le-am făcut la întâlnirile cu medieșenii de anul trecut. Din păcate, procedurile pe care a trebuit să le urmăm ne-au dus până în această perioadă, dar îmi doresc mult ca medieșenii să fie îngăduitori și în același timp să fie alături de noi”, a explicat primarul Gheorghe Roman. 

Lista străzilor

Lucrările de întreţinere a sistemului rutier prin covoare asfaltice vor începe cu zona centrală a orașului. Societatea care a câștigat licitația va turna covoare asfaltice în suprafaţă totală de 76.000 metri pătrați. Valoarea contractului este 4,8 milioane de lei. Astfel se va interveni pe străzile Nucului, Govora, Titus Andronic (parţial), 1 Decembrie (parţial), Sinaia (parţial), Feleac, Mihai Eminescu, Carpaţi, Stephan Ludwig Roth, Constantin Brâncoveanu, Unirii, Pompierilor, Șoseaua Sibiului (parţial), Arieş, Alba Iulia (parţial), Calafat (parţial), Cuza Vodă, Ştefan cel Mare, Viilor (parţial), Plopului (parţial), Dealul Cucului, Teilor (parţial), Primăverii (lărgire capăt la două benzi), Sticlei, Cibin (parţial), Virgil Madgearu, După Zid, I.C. Brătianu, Gheorghe Pop de Băseşti (parţial),  Gloria (parţial), Vlădeasa, Profesor Ştefan Manciulea, Ion Raţiu, Lotru şi Sadu (parţial). 

Plombe, trotuare și parcări

Cel de-al doilea contract semnat vizează efectuarea de lucrări de întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier prin plombe asfaltice, reparaţii trotuare cu asfalt, înlocuire borduri, macadamizare şi amenajare parcări de pe raza municipiului Mediaş. Valoarea contractului este de 1,7 milioane de lei. În cadrul acestuia se vor executa lucrări de plombe asfaltice în suprafaţă totală de 12.800 metri pătrați pe întreaga reţea de străzi din municipiul Mediaş, care prezintă degradări şi nu sunt cuprinse în programul de turnare covoare asfaltice. De asemenea se vor face reparaţii totuare cu asfalt în suprafaţă totală de 16.900 metri pătrați pe străzile Alexandru Vlahuţă (parţial), Baznei (parţial), Hula Veche, Păltiniş, Nucului, Govora, Mureş, I.C. Brătianu, Târnavei, Gloria (parţial), Virgil Madgearu, După Zid, Sondorilor, Ştefan Manciulea, Rubinului, Petroliştilor, Ion Raţiu și Lotru. Se vor mai realiza parcări cu asfalt pe o suprafață de 3.300 metri pătrați, adică aproximativ 270 locuri parcare în cartierele de blocuri, respective parcări cu pavaj grilă pe o suprafață de 750 metri, adică aproximativ 60 locuri parcare tot în cartierele de blocuri.


GHEORGHE ROMAN | primar: „Am semnat două contracte importante, așteptate de către medieșeni, care îmi dau posibilitatea să spun că în zilele următoare în Mediaș vor începe lucrări importante de reparații și întreținere a sistemului rutier prin covoare asfaltice și în același timp lucrări de reparații și întreţinere a străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier prin plombe asfaltice, reparaţii trotuare cu asfalt, înlocuire borduri şi amenajare parcări.“
    Trimite prin e-mail