vineri, 30 iunie 2017

Publicat la 6/30/2017 02:04:00 p.m. de Anonim

Spicul Șeica Mare, campionii județului


Echipa de fotbal Spicul Șeica Mare a câștigat finala Cupei României - faza județeană.



Fotbaliștii din Șeica Mare au disputat finala sâmbătă, pe stadionul Obor din Sibiu, în compania AS Bradu. Ambele formații se află în Liga a V-a, Spicul Șeica Mare fiind campioana seriei I, iar AS Bradu, vicecampioana seriei a II-a.

Atmosferă de meci mare

Cu mic, cu mare, peste 100 de suporteri ai Spicului au făcut deplasarea la Sibiu împreună cu echipa. „Înarmați“ cu tobe, trâmbițe și multă voie bună, ei și-au încurajat favoriții și au creat o atmosferă demnă de o adevărată finală. „Este o mare bucurie pentru mine faptul că echipa locală de fotbal a reușit să câștige locul I pe județ. Pentru administrația locală, încurajarea vieții cultural-sportive reprezintă o preocupare permanentă. Cred foarte mult în importanța acestor activități pentru bunul mers al comunității, în special dacă ne gândim la tinerii care trebuie să-și petreacă timpul liber într-un mod constructiv. La finala de la Sibiu, am venit trei autocare de spectatori, a fost extraordinar și rezultatul a fost cel la care am sperat: suntem campioni! Doresc să îi felicit pe jucătorii echipei Spicul Șeica Mare pentru munca lor“, a transmis Nicolae Șușa, primarul comunei Șeica Mare.


Titlu meritat

Trebuie spus că Spicul s-a impus cu 2-0 (1-0) în fața brădenilor prin reușitele lui Sebastian Ivan și Robert Manole. Victoria le-a adus „galben-verzilor” Cupa României, dar, totodată, le asigură și prezența în turul I al competiției, faza națională, acolo unde Spicul va înfrunta o echipă din Liga a III-a, cel mai probabil pe teren propriu. Totodată, Spicul Șeica Mare va juca în Super Cupa României, faza județeană, ajunsă la a doua ediție. Adversar va fi FC Avrig, campioana Ligii a IV-a și proaspăt promovată în Liga a III-a.

Locul I pentru „Florile Visei“

Tot din seria reușitelor, merită menționată și performanța Ansamblului Folcloric „Florile Visei“ din Șeica Mare, care de curând și-a adjudecat marele premiu la festivalul-concurs „Sunt mândru de portul meu“, desfășurat în localitatea constănțeană Albești. Ansamblul se bucură de susținerea Primăriei Șeica Mare. „În haine de sărbătoare, aproape 900 de copii veniți din județe precum Sibiu, Constanța, Tulcea, Argeș, Hunedoara, Mureș, Botoșani, dar și din Bulgaria au oferit un spectacol deosebit, însă ne mândrim că ai noștri au fost cei mai buni!“, mărturisește edilul Nicolae Șușa. Festivalul „Sunt mândru de portul meu“, organizat de Primăria și școala din Albești, comună situată în apropiere de Mangalia, s-a aflat la cea de-a IV-a ediție.


    Trimite prin e-mail