joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 12:50:00 p.m. de Anonim

Ședința Biroului Politic Judeţean al PNL a avut loc în municipiul de pe Târnava Mare, la invitația lui Roman


Conducerea PNL Sibiu și primarii liberali din județ s-au întâlnit la Mediaş. Aceştia au răspuns invitaţiei primarului Gheorghe Roman, președintele filialei locale. Astfel, aici a avut loc ședința structurii de conducere a organizaţiei judeţene, dar și o întâlnire a Ligii Aleșilor Locali ai partidului. Senatorul Mircea Cazan a lansat un atac la adresa colegului său social-democrat, Viorel Arcaş. 


Autor: Alex PÎNTEA

Liberalii au avut pe agenda de lucru de la Mediaș probleme de administrație publică locală și în același timp au avut discuții cu privire la mandatul pe care să îl aibă la consultările de la Cotroceni, în perspectiva formării noului Guvern. Tot la Mediaș a avut loc și o întâlnire a Ligii Aleșilor Locali, prezidată de Horațiu Răcuciu, primarul orașului Săliște. Concluzia acesteia a fost aceea că actuala criză politică afectează grav proiectele primarilor. „În privința Ligii Aleșilor Locali, pot să vă spun că există o singură concluzie: actuala criză politică afectează foarte mult proiectele primarilor. De asemenea, menține stagnarea în ceea ce privește atragerea fondurilor europene și implementarea foarte multor proiecte naționale pe care populația le așteaptă“, a explicat deputatul Raluca Turcan, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL.

Criza trebuie să înceteze

Liderul liberalilor din judeţ este de părere că instabilitatea politică a dezorientat investitorii. În egală măsură, proiecte care trebuia să intre la finanţare sunt blocate. „Cred că este foarte important pentru cetățeanul de rând ca această criză politică generată de PSD contra PSD să înceteze. În felul acesta, vor avea prioritate obiectivele de bunăstare pe care cetățenii le așteaptă și pe care primarii pot să le implementeze. Când spun primari, mă refer la administrația publică locală în parteneriat cu Consiliul Județean. Această instabilitate politică a dezorientat în primul rând investitorii, care așteaptă semnale cu privire la direcția în care o ia România. De asemenea, proiecte care trebuiau să intre la finanțare sunt în momentul de față în așteptare sau, mai rău, folosite ca instrumente politice în răfuiala PSD contra PSD“, a mai spus Turcan.

Atac la Arcaş

Prezent la Mediaș, la şedinţa Biroului Politic Judeţean, senatorul Mircea Cazan a lansat un atac la adresa omologului său social-democrat Viorel Arcaș. Parlamentarul liberal a explicat că Viorel Arcaş ar trebui să fie mai preocupat de ceea ce se întâmplă cu medieșenii și cu orașul și l-a întrebat când a votat corect, în momentul susținerii Guvernului sau atunci când a fost votată moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. „Vreau să fac un apel către parlamentarul de Mediaș, dl. senator Viorel Arcaș. Ar trebui ca preocuparea dumnealui să fie mult mai interesată de ceea ce se întâmplă în Mediaș, cu locuitorii Mediașului, și vreau să îl întreb oare când a procedat corect: când a votat pentru Guvernul Grindeanu sau acum, când a votat împotriva Guvernului Grindeanu? Vreau să amintesc medieșenilor că senatorul Viorel Arcaș este printre parlamentarii de Sibiu care a votat înțelegerea Dragnea-UDMR, ca să știe și medieșenii de ce parte este senatorul Arca“, a arătat Cazan.
    Trimite prin e-mail