luni, 12 iunie 2017

Publicat la 6/12/2017 11:14:00 a.m. de Redacţie

PNL a câștigat alegerile la Marpod, la o diferență de 80 de voturi – rezultate neoficiale



Liberalul Nicolae Țiban a câștigat fotoliul de primar al comunei Marpod, la alegerile parțiale desfășurate ieri, potrivit președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.

Turcan a anunțat că liberalii au câștigat alegerile parțiale locale în cel puțin 16 localități din țară, dintre cele 49 în care s-au desfășurat alegeri parțiale. „Am câștigat la Târgu Jiu, unde oamenii s-au convins că PSD aduce doar stagnare. Acolo, candidatul nostru, Marcel Romanescu, a intrat în peste 800 de scări de bloc! Victoria de la Târgu Jiu este încă o dovadă că rezultatele se obțin prin implicare și prezență pe teren. Din datele de până acum, PNL a câștigat în cel puțin 16 localități — în Alba, Arad, Argeș, Caraș, Brăila, Brașov, Ilfov , Gorj, Sibiu, Prahova, Neamț, Maramureș, Suceava și Vrancea. Am câștigat și la Fierbinți, Ialomița”, a scris Turcan, aseară, pe Facebook. Ea a adăugat că PNL se află pe un trend pozitiv și are nevoie de mai multă fermitate, determinare și prezență politică. „Putem construi doar prin perseverență și consecvență, fără compromisuri inutile și rușinoase, urmărind permanent interesele celor pe care PNL trebuie să-i reprezinte”, a transmis Turcan.
Primele date anunțate în urma scrutinului de ieri de la Marpod, singura localitate din județul Sibiu unde s-au desfășurat alegeri parțiale, arată că și-au exercitat dreptul la vot 500 de alegători (din care 52 pe liste suplimentare și 9 cu ajutorul urnei mobile), din cei 705 înscriși pe liste. Nicolae Țiban a obținut cu 80 de voturi mai mult decât singurul său contracandidat, Bogdan Bârsan (PSD).
Nicolae Țiban a devenit viceprimar al comunei Marpod după alegerile locale din iunie 2016 și a preluat atribuțiile primarului Sebastian Dotcoș în urmă cu câteva luni, după ce acesta din urmă a devenit administratorul public al județului Sibiu. (A.L.)
    Trimite prin e-mail