duminică, 11 iunie 2017

Publicat la 6/11/2017 11:22:00 a.m. de Redacţie

Mediașul are o grădiniță "altfel"


Deschiderea grădiniței româno-finlandeze a avut loc, vineri după-amiază, la Mediaș.
Evenimentul de lansare a avut caracter informativ. Invitații - Anne M’Rabet, șef de misiune al Ambasadei Finlandei la București, Radu Szekely, trainer, consultant educațional și fondator al Școlii Finlandeze Sibiu, Lisa Vernon, trainer cadre didactice Cloudbery Consultants, Gáspár György, psiholog clinician și autor, părintele Flaviu Fleșer, Mioara Marian, psiholog, Ileana Piștea, director al Direcției de Educație și Sănătate din cadrul Primăriei Mediaș -, împreună cu fondatoarea grădiniței finlandeze la Mediaș, Andreea Marian, au pus în discuție legislația și curricula educațională din Finlanda, sistemul educațional finlandez, importanța educației pozitive, proiectul Grădiniței Româno -Finlandeze din Mediaș și, desigur, planurile de viitor.

foto: Mediaș News Blog

Proiectul noii grădinițe îi aparține Andreei Marian, președintele Asociației „Inițiative de Antreprenoriat și Dezvoltare“, și se desfășoară sub îndrumarea specialiștilor în educație finlandeză Radu Szekely - consultant european în educație, unul dintre fondatorii Școlii Finlandeze din Sibiu, și MBE Lisa Vernon - teacher trainer, Cloudberry Consultants Ltd Finland, împreună cu alți specialiști în domeniul educației, psihologiei și sănătății din Mediaș și din alte orașe. „Se spune că pentru a crește și educa un copil este nevoie de un sat întreg. De aceea, un alt aspect important împrumutat din filosofia finlandeză este strânsa colaborare între grădiniță, familie, societatea civilă și autoritățile locale. Pe lângă cursurile de instruire și perfecționare a personalului didactic, vom organiza activități de family-learning, ghidate de specialiști în educația timpurie din Finlanda, ateliere și întâlniri informative cu reprezentanții comunității și ai instituțiilor statului”, explică Andreea Marian.
Metodele de predare din cadrul grădiniței sunt în conformitate cu principiile și filosofia sistemului educațional finlandez, adaptate la curricula românească, reglementată de Ministerul Educației Naționale. „Misiunea noastră este de a oferi copiilor până la vârsta școlară resursele necesare pentru a avea parte de o educație de elită, orientată spre fiecare copil în parte, ținând cont de particularitățile mediului din care provine, nevoile, înclinațiile și aptitudinile personale. Cu o viziune holistică asupra creșterii, dezvoltării și învățării copilului, metodele pedagogice practicate în grădinița noastră se bazează pe un nivel al calității ridicat, asigurat de personal competent, instruit și orientat spre interacțiune și colaborare, capabil sa pună în aplicare metode educative inovative“, a mai precizat inițiatoarea proiectului.
    Trimite prin e-mail