miercuri, 21 iunie 2017

Publicat la 6/21/2017 11:59:00 a.m. de Anonim

Investiţie necesară pentru medieșenii de pe Carpați


Au început lucrările de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră pe strada Carpați.


Autor: Alex PÎNTEA

Investiția în valoare de aproximativ 791.000 lei se va derula cu finanțare de la bugetul local. În cadrul acesteia, se vor înlocui 1.200 de metri de rețea apă potabilă și 50 de branșamente, respectiv 540 de metri rețea canalizare menajeră și 28 de racorduri. Lucrarea se va executa pe tronsoane, fără să fie necesară întreruperea circulației. Termenul de finalizare al acesteia este luna octombrie.

Bani de la bugetul local

Compania Apa Târnavei Mari a demarat recent lucrările de reabilitare a rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră pe strada Carpați din municipiul Mediaș, de la intersecția cu strada Academician Ioan Moraru și până la intersecția cu strada Constantin Brâncoveanu. Lucrarea vine să rezolve o problemă mai veche din zona centrală  a orașului, având în vedere numeroasele sesizări primite de-a lungul timpului din partea locuitorilor din zona respectivă. „Investiția, în valoare de 791.000 de lei, se va derula cu finanțare de la bugetul local. Lucrările au în vedere înlocuirea vechilor rețele de apă potabilă și canalizare menajeră și se vor concretiza prin înlocuirea a 1.200 de metri de rețea apă potabilă și a 50 de branșamente, respectiv, 540 de metri de rețea canalizare menajeră și 28 de racorduri“, au explicat reprezentanţii operatorului regional de apă şi apă uzată.

Gata în toamnă

Lucrarea de pe strada Carpaţi va executa pe tronsoane, fără să fie necesară întreruperea circulației. Pe tot parcursul derulării acesteia, circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită în dreptul tronsonului aflat în lucru. Pe acea porțiune, vor fi semnalizări corespunzătoare și se va circula alternativ, pe o singură bandă. Lucrarea ar trebui să fie finalizată până la data de 14 octombrie 2017. „Avem convingerea că lucrările vor decurge conform previziunilor, astfel încât la finalizarea lucrărilor cetățenii din această zonă să beneficiezede un grad sporit de confort și de servicii de cea mai bună calitate din partea Apa Târnavei Mari“, mai spun reprezentanții operatorului de apă și apă uzată.
    Trimite prin e-mail