miercuri, 14 iunie 2017

Publicat la 6/14/2017 11:16:00 a.m. de Redacţie

Întâlnirea transportatorilor la Mediaș



Municipiul de pe Târnava Mare a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, ședința Colegiului Director al Uniunii Transportatorilor Publici din România.


Alex PÎNTEA

Discuțiile s-au axat pe Legea transportului public, aflată în dezbatere publică, patronatul și sindicatele din transportul public. Evenimentul la care a fost prezent și primarul Gheorghe Roman a fost organizat de societatea Meditur, membru a Uniunii Transportatorilor Publici din România. Conducătorii societăților de transport public s-au întâlnit la Casa Gazelor Naturale din municipiul Mediaș.

Modernizarea continuă la Mediaș

„Subiectele Colegiului Director s-au referit la elementele din Legea transportului public, care se află în dezbatere publică la acest moment şi care va fi modificată. De asemenea, s-au discutat aspecte legate de patronatul și sindicatele din transportul public, precum și discuții asupra unor modificări legislative. Au fost prezenţi reprezentanți ai unor instituții de transport public din diferite orașe importante din țară. De asemenea, a fost alături de noi și primarul Gheorghe Roman, care ne-a asigurat că ne va acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea transportului public din Mediaș, cât și pentru creșterea calității serviciilor pe care le prestăm în interesul cetățenilor”, a precizat Florin Neag, directorul general adjunct al societăţii Meditur, operatorul de transport public de călători din municipiul de pe Târnava Mare.


Singurii din țară

De aproape trei decenii, Mediașul este primul și singurul municipiu care beneficiază de transport cu troleibuze și nu este reședință de județ. „Ne bucurăm ca municipiul Mediaș, prin Meditur S.A., continuă dezvoltarea și modernizarea transportului public de persoane electric, cu troleibuze, lucru care ne onorează și ne obligă. Anul acesta, în data de 21 august, acest sistem ecologic de transport public împlinește la Mediaș 28 de ani de funcționare fără întrerupere, aceasta datorită interesului și sprijinului acordat de Primăria municipiului Mediaș și preocupării conducerii societății. Mediașul rămâne în continuare singurul municipiu din țară care nu este reședință de județ, dar beneficiază de acest sistem de transport ecologic“, se mândrește Nicolae Todoran, directorul tehnic al Meditur.
    Trimite prin e-mail