joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 05:34:00 p.m. de Anonim

Curs de prim ajutor la Clubul Seniorilor



Un echipaj SMURD Copșa Mică s-a întâlnit la Clubul Seniorilor din oraș cu membrii Sfatului Bătrânilor și cu doamnele din Clubul Femina, cărora le-a prezentat un curs de acordare a primului ajutor.

Participanții au aflat astfel tehnicile de resuscitare și cum să acorde primul ajutor în cazurile cele mai întâlnite de accidente domestice, până la sosirea ambulanței. Echipajul SMURD a mai efectuat apoi la cerere și un scurt control medical, verificând parametri precum tensiune, puls, glicemie etc. „Mulţumim participanţilor la curs şi echipajului SMURD condus de şeful SVSU Copşa Mică, dl. Vasiu Dan Ioan, pentru reuşita acestui curs“, se arată într-un comunicat remis de Compartimentul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei Copșa Mică.

Instabilitate atmosferică

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarea perioadă este unul canicular, cu temperaturi ce vor depăși frecvent 35-36 de grade Celsius, iar, pe de altă parte, aproape zilnic vor exista intervale de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 9 iulie. În Transilvania, vremea va rămâne călduroasă până la începutul lunii iulie, cu o medie a maximelor ce se va situa între 30 și 34 de grade și a minimelor între 13 și 16 grade. Vor fi variații ale temperaturilor în jurul normelor climatologice, apoi se va încălzi din nou, dar mediile valorilor termice nu vor mai trece de 28 - 29 de grade ziua și de 12 grade noaptea. Intervale cu averse și descărcări electrice vor fi în aproape fiecare zi. (A.L.)
    Trimite prin e-mail