joi, 29 iunie 2017

Publicat la 6/29/2017 11:49:00 a.m. de Anonim

Biblioteca Municipală promovează tradițiile



Tinerii din Mediaş sunt aşteptaţi să participe la un proiect inedit, intitulat „Șezătoare printre cărţi“.


Autor: Alex PÎNTEA

Pe tot parcursul lunii iulie, Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth“ din Mediaş organizează un mini-atelier de cusături tradiţionale româneşti. Acesta este destinat tuturor celor care doresc să se iniţieze în arta cusutului, în cunoaşterea tradiţiilor populare şi a portului românesc. Evenimentul se va desfăşura sub egida „Mediaş 750“.

Participare gratuită

Proiectul „Şezătoare printre cărţi“ se adresează tinerilor cu vârsta de peste 11 ani. Aceştia vor avea ocazia să îşi petreacă vacanţa într-un mod plăcut, dar în acelaşi timp şi educativ. „Întâlnirile vor avea loc de două ori pe săptămână, în fiecare marţi şi joi, de la ora 10.00 la 12.00, în sala de lectură a Bibliotecii Municipale «Stephan Ludwig Roth». Înscrierile se pot face la sediul instituției din Piața Regele Ferdinand I nr. 1. Participarea este gratuită și se realizează pe baza fişei electronice de bibliotecă“, a precizat Ioana Petra Radu, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaş. 

Proiect educativ

„Şezătoare printre cărţi“ este un proiect în cadrul căruia participanţii se vor iniţia în mânuirea acului şi a aţei. Aceştia vor învăţa totodată diferite tehnici de bază, pe etamină, motive din culegerile de cusături, broderii, artă populară şi decorativă aflată în fondul de carte al Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth“ Mediaş. Zilele în care se vor desfășura întâlnirile sunt 4, 6, 11, 13, 18, 20, 25 și 27 iulie, în intervalul orar 10.00 - 12.00.


Şezătoare la „Eminescu“

Un proiect similar a fost organizat pe perioada anului şcolar 2016 – 2017 de către Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” Mediaş. Atelierul de cusături populare „Şezătoare la Eminescu” s-a derulat în afara programei şcolare, o oră pe săptămână din timpul liber al copiilor care au vrut să cunoască tradiţiile artei populare româneşti ca formă de identitate a neamului nostru. Proiectul a fost realizat cu sprijinul bibliotecarei Andreea Buşoiu, al Cătălinei Halmaghi, directorul Școlii „Mihai Eminescu“, respectiv al profesorilor Elena Crişan, Denisa Faloba şi Ion Vişan, colaboratori ai bibliotecii.
    Trimite prin e-mail