joi, 25 mai 2017

Publicat la 5/25/2017 11:23:00 p.m. de Anonim

Una caldă, una rece! Gaz Metan a învins Concordia pe teren propriu și a pierdut în deplasare la Iași


Formaţia lui Cristian Pustai a surclasat marţi seara Chiajna, cu scorul de 3-0, după o partidă cu trei penalty-uri și un jucător eliminat. Alexandru Curtean în prima repriză, respectiv Răzvan Trif și Darius Olaru au marcat golurile unei reușite care au dus gruparea de pe Târnava la 37 puncte în clasament. La sfârşitul săptămânii trecute, alb-negrii au pierdut la Iaşi după un meci slab, iar mâine seară, de la ora 20.30, vor întâlni în deplasare Pandurii Târgu-Jiu.


Autor: Alex PÎNTEA
Foto: Istvan BERTALAN

Gaziştii au început mai bine partida de marţi seara, disputată în compania Concordiei Chiajna, iar Alexandru Buziuc a avut șansa de a deschide scorul în minutul 13, însă șutul său a fost respins greu de Cristian Bălgrădean în corner. În minutul 30, Ovidiu Bic a fost faultat în careul de 16 metri de către Florin Bejan, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat Curtean și a deschis scorul. Peste doar cinci minute, Chiajna a beneficiat la rândul său de o lovitură de pedeapsă. Horaţiu Feşnic a văzut henţ la intervenţia lui Valentin Creţu în propriul careu, însă Ovidiu Herea a tras în bară. Cu trei minute înainte de pauză, Concordia a mai avut o dată șansa egalării, atunci când Cristian Albu a rămas singur cu Alexandru Greab, însă a amânat prea mult momentul şutului şi a fost în cele din urmă blocat.


Goluri în final

Situația a devenit și mai complicată pentru ilfoveni în minutul 69. Florin Bejan a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, iar Concordia a rămas în zece oameni. Tehnicianul Cristian Pustai i-a aruncat în luptă pe Darius Olaru și Răzvan Trif, iar cei doi au reușit să înscrie fiecare câte un gol. În minutul 88, Trif a marcat la două minute după ce a intrat din pasa lui Darius Olaru. Peste doar un minut, Valentin Crețu a fost faultat în careul de 16 metri, centralul Horațiu Feșnic a arătat din nou punctul cu var, iar Darius Olaru a marcat pentru 3-0.

Obiectivul lui Pustai

Tehnicianul Gazului şi-a felicitat jucătorii pentru victoria obţinută în faţa Chiajnei. Cristian Pustai se bucură mai ales pentru reuşitele lui Darius Olaru şi Răzvan Trif. „După dușul rece de la Iași, a venit și un meci mai bun al nostru. Mă bucur foarte mult pentru cei doi copii care au marcat ultimele două goluri. Pentru noi este important să ne clasăm cât mai bine, îmi doresc să trecem de borna de 40 puncte. Mai avem două meciuri și cred că putem să realizăm acest lucru“, consideră Pustai.



Viitorul sună bine

Gaz Metan pare să aibă viitor, asta dacă ţinem cont de faptul că marcatorii golurilor doi şi trei din partida cu Chiajna sunt foarte tineri. Atât Darius Olaru, cât şi Răzvan Trif au vârsta de 19 ani. „Este un sentiment plăcut, am debutat cu gol, le mulțumesc colegilor și antrenorului, pentru că a avut încredere în mine. Nu mă gândeam că voi intra atât de bine, dar colegii m-au încurajat și mi-au spus că voi intra și voi da gol“, a mărturisit Trif. Darius Olaru a închis tabela în partida de marţi seara şi nu a avut nicio emoţie la lovitura de pedeapsă pe care a executat-o.

DARIUS OLARU | marcator: „Îi mulțumesc antrenorului pentru încrederea acordată. Le mulțumesc și colegilor că m-au lăsat să bat penalty-ul, în special lui Crețu, care mi-a spus să nu uit acest moment. N-am avut nicio emoție la acea execuție.“ 

Au jucat slab

Vinerea trecută, Gaz Metan a fost învinsă în deplasare de CSMS Iaşi cu scorul de 1-0. Gaz Metan a făcut la Iaşi cea mai slabă partidă din play-out şi a pierdut printr-un gol marcat încă din minutul 7. Panţîru a pătruns pe partea stângă, a centrat, iar Lucas Bole a marcat din câţiva metri. Tot în prima repriză, Alexandru Greab a apărat o lovitură de pedeapsă pe care tot el a provocat-o, iar în finalul jocului, alb-negrii l-au pierdut pe Eric de Oliveira, care a văzut al doilea galben pentru o simulare şi implicit a primit cartonaşul roşu. 
    Trimite prin e-mail