vineri, 12 mai 2017

Publicat la 5/12/2017 07:38:00 a.m. de Anonim

Tradiție din inima Ardealului! Târgul „Produs de Cluj“ revine la Mediaş, în acest sfârșit de săptămână


Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează a doua ediţie a târgului de profil la Mediaş. Evenimentul va avea loc între 12 şi 14 mai în Piaţa Corneliu Coposu şi se va desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaş.


Autor: Alex PÎNTEA

Târgul tradiţional „Produs de Cluj” ajunge pentru al doilea an consecutiv în municipiul de pe Târnava Mare. De vineri și până duminică, medieșenii vor avea ocazia să savureze produse tradiționale oferite de producători din județul Cluj pentru toate gusturile și vârstele. Totodată, participanții vor avea ocazia să asiste la mai multe spectacole cu artiști îndrăgiți, în centrul civic.


Folclor transilvan

Prima zi a evenimentului va debuta la ora 18.00, cu un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Purtata Mediaş, după care vor susţine recitaluri interpreţii Oana Moldovan, Camelia Darvaş, Aurica Bacea, Costel Popa, Georgiana Lobonţ şi Aurel Tămaş. Sâmbătă, între orele 13-15, va fi organizat un atelier pentru copii de sculptură în lemn şi fructe, iar seara va debuta cu un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile „Dansatorii de pe Someş“ din Iclod și „Şoimii Carpaţilor“ din Floreşti, grupul „Muguri de folclor“ şi taraful „Regal Transilvan“. Vor mai urca pe scenă interpreţii Daria Gâdea, Iulia Bucur, Lucia Potra, Adina Hada, Alina Ploae, Mihai Trif şi Sava Negrean Brudaşcu. Ziua de duminică va debuta la ora 13.00, cu un spectacol de magie susţinut de Florin Suciu Buh, iar seara va avea loc un spectacol susţinut de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda“ Cluj-Napoca, de fanfara judeţului Cluj, sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoşan, dar şi de cursanţii claselor de canto muzică populară de la secţiile Cluj, Gherla şi Dej, respectiv de ansamblul „Vatră de dor“ şi de interpreţii Denisa Bonţe, Claudiu Ciotleus, Ana Strîmturean, Felix Gălan şi Ioan Dordoi. 


Peste 60 de expozanți

Vor fi prezenţi peste 60 de producători și artizani din județul Cluj, colaboratori tradiționali ai Asociației, și invitați speciali din Sibiu şi din orașele învecinate. Vizitatorii Târgului „Produs de Cluj“ vor putea achiziţiona produse tradiționale din carne și lapte, uleiuri presate la rece, miere de albine și produse apicole, prăjituri, pâine și ciocolată de casă, turtă dulce, gemuri, sucuri și siropuri naturale. Toate acestea sunt preparate după rețete autentice, păstrate cu sfințenie în familiile producătorilor.


La evenimentul de la Mediaş vor fi prezenţi şi prestigioşi artizani, care vor expune costume populare din zona Transilvaniei, sculpturi în lemn, sticle decorative, blănuri și produse din piele, articole realizate pe bază de lavandă, bijuterii lucrate de mână, ceramică, păpuși îmbrăcate în port popular.


„După sesiunile de cumpărături și joacă, publicul prezent va putea savura preparatele gustoase gătite de bucătarii noștri pricepuți și vor putea urmări spectacolele de folclor prezentate de tineri interpreți ai cântecului popular transilvănean la început de drum, dar și de cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști clujeni și locali“, anunță medieșeanca Raluca Moldovan, directorul Asociației „Produs de Cluj“.


Distracție pentru copii

Cei mai mici vizitatori ai târgului vor avea parte de o mulțime de surprize, de la spectacole de magie și un educativ și amuzant atelier de sculptură în fructe și legume, la un minunat parc de distracții, pregătit cu echipamente de agrement pentru toate vârstele și pentru iubitorii de adrenalină și senzații tari.


    Trimite prin e-mail