miercuri, 3 mai 2017

Publicat la 5/03/2017 08:52:00 p.m. de Anonim

Mediaşul, în sărbătoare



De la sfârșitul acestei săptămâni, medieșenii, dar și turiștii vor avea ocazia să vadă Straja Cetății, care își va începe activitatea la Turnul Forkesch.

Evenimentul face parte din programul manifestărilor dedicate aniversării a 750 ani de atestare documentară a municipiului de pe Târnava Mare. „Ne putem bucura din acest sfârşit de săptămână de Straja Cetăţii la Turnul Forkesch. Începem să valorificăm turnurile din ce în ce mai mult, dorim să le deschidem după implementarea proiectului prin care facem o serie de dotări“, a explicat viceprimarul Christine Thellmann.
Gala de deschidere a Mediaș 750 este programată în data de 3 iunie, atunci când vor avea loc un simpozion, o paradă și lupte cavalerești în centrul istoric al orașului, dar și mai multe concerte surpriză. Gala este legată şi de data de 1 iunie, atunci când Primăria Mediaş va organiza pe lângă evenimentele clasice dedicate copiilor şi unul intitulat „Mediaşul de poveste“. În cadrul acestuia, copii vor putea realiza desene, picturi, sculpturi sau poveşti despre Mediaşul medieval. „Gala va debuta cu un simpozion unde am invitat profesori de istorie atât din oraş cât şi din ţară. Partea de distracţie va fi asigurată de o paradă de costume, dar şi de lupte cavalereşti, care vor anima zona centrală şi zona de monumente. Seara avem concerte pregătite pentru medieşeni, nu aş vrea să divulg acum mai mult, dar va merita să rămânem în oraş în zilele de 1, 2 şi 3 iunie, alături de familie, prieteni dragi şi să ne bucurăm împreună de acele zile libere“, mai spune Thellmann. (A.P.)
    Trimite prin e-mail