vineri, 19 mai 2017

Publicat la 5/19/2017 08:35:00 p.m. de Anonim

Mediaşul dansează ceardaş! Festivalul ,,Vándorcsizma“ a devenit unul dintre cele mai longevive din oraş


Sâmbătă, 20 mai, la Mediaş au loc numeroase evenimente în cadrul Festivalului de Dansuri Populare Maghiare „Vándorcsizma“. Ca de obicei, organizatorii propun, pe lângă spectacole de dansuri populare, un târg de produse tradiţionale, activităţi pentru copii, prezentare de iurtă (corturi şi pavilion), tir cu arcul, prezentarea vieţii din sec. al X-lea, dar şi celebrul concurs de gătit gulas.


Autor: Alex PÎNTEA

Evenimentul este organizat de către Asociaţia Tinerilor Maghiari din Mediaş în colaborare cu Formaţia de dansuri populare Gyöngyvirág şi Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, organizaţia judeţeană Sibiu. Festivalul a ajuns la cea de-a XV-a ediţie, iar organizatorii au pregătit o serie de surprize. Astfel, în zona de agrement Greweln va avea loc un concurs de gătit gulaş, iar trupa maghiară Republic va susţine un concert live.

Parada portului popular

Festivalul de Dansuri Populare Maghiare „Vándorcsizma“ va debuta sâmbătă în jurul orei 13:00 în Piaţa Corneliu Coposu. Ca şi la ediţiile precedente, va avea loc o paradă a portului popular care va porni de la Casa Millennium şi va ajunge în faţa Primăriei Mediaş, acolo unde este programată deschiderea oficială a evenimentului. Cei interesaţi de diferitele porturi populare pot adera la procesiune alături de artiştii dansurilor populare.

Program în Greweln

Festivalul se va muta apoi, începând cu ora 15:00, în zona de agrement Greweln. În această locaţie, programul va debuta cu dansuri populare, iar la fel ca în fiecare an organizatorii au pregătit şi un concurs de gătit gulaş. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi sâmbătă după-amiaza, timp în care se pot gusta gulaşurile gătite în ceaun. Un moment deosebit, o prezentare de lupte va fi susţinut de către Arcaşii din Gyula. ,,Programul zilei va mai cuprinde vizitarea iurtei care va fi special amenajată, va mai fi tir cu arcul, baranta, un târg de produse tradiţionale, meşteşuguri tradiţionale, port popular şi bineînţeles dansuri populare“, anunţă organizatorii evenimentului.

Concert marca Republic

Sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, se va desfăşura un concert susţinut de către una din cele mai cunoscute formaţii de muzică rock din Ungaria, Republic. După concert, programul continuă cu o seară de dans. ,,Ne bucurăm că am reuşit să invităm formaţia Republic la Mediaş pentru a susţine un concert în cadrul festivalului «Vándorcsizma». Echipa de organizatori a început să lucreze de mai multă vreme la programul festivalului, pentru a oferi distracţie maximă şi clipe de neuitat participanţilor. Dorim să anunţăm că intrarea la festival este liberă. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei interesaţi şi îi asigurăm că, indiferent de vârstă, toţi participanţii vor avea parte de o zi deosebită”, mai spun organizatorii.
    Trimite prin e-mail