joi, 25 mai 2017

Publicat la 5/25/2017 11:17:00 p.m. de Anonim

Copiii sărbătoresc Mediașul de poveste

Ziua Internațională a Copilului va fi marcată joi, 1 iunie, începând cu ora 11.00, în Piața Regele Ferdinand I. Municipalitatea a pregătit ateliere de creație literară și artistică, dansuri medievale și expoziție de arme medievale, demonstrații sportive, dansuri de societate, expoziții de pictură și multe alte surprize pentru copii.


În zona Casei Schuller, la atelierul de creaţie artistică, participanții se vor întâlni cu personajele preferate, precum Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie, Anna şi Elsa, Doctoriţa Pluşica, Prinţesa Sofia, Trollii şi Prinţesa Moana Waialiki. Acestea vor prinde viaţă, datorită culorilor pe care copiii le vor aplica pe şabloanele special pregătite pentru ei, fie cu pensule şi acuarele, fie cu ajutorul creioanelor şi a cretei colorate.
Ce mici vor putea participa și la atelierele de origami, unde vor experimenta tehnica plierii hârtiei colorate și vor confecționa obiecte, modele și forme decorative abstracte. Cu săbiile de hârtie în mână, decorate în atelierul de origami, copiii vor lua cu asalt Cetatea Mediaşului, realizată în miniatură. După ce vor reuşi să o cucerească, eroii zilei vor scoate din teacă, pensule şi acuarele şi vor picta pe zidurile cetăţii. 
Împreună cu prietenii, cei mici se vor îndrepta spre locul în care vor avea posibilitatea să scrie despre domniţe şi cavaleri pe un banner intitulat: „Mediaşul de poveste“. Totodată, copiii  vor participa la un joc unde învață să scrie o poveste în 750 de cuvinte. 
Ordinele cavalereşti din Mediaş îi vor întâmpina pe spectatori cu demonstraţii de mânuire a armelor, iar domniţele şi doamnele de la Curtea Domnească îi vor iniţia pe cei care s-au înscris din timp la atelier, în tainele dansului medieval. Cei mai mari vor învăţa alături de Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi de Paladinii de Terra Medies cum să realizeze un hrisov şi să aibă propriul lor sigiliu. Fetiţele vor proba rochiţe din timpuri demult uitate şi se vor fotografia la panoul amplasat în Piaţa Regele Ferdinand I, pentru a avea o amintire frumoasă, într-un cadru de poveste. 
Personajele Disney se vor plimba printre copii, realizând diverse jocuri pentru ei. Sunt invitaţi să îi încânte pe medieşeni și sportivii de performanţă ai cluburilor Puma Sibiu, Ippon Med şi Magic of the Dance. 
Aproape 1.000 de copii îşi vor expune lucrările artistice în Piaţa Regele Ferdinand I, în cadrul expoziţiilor de desene, de fanioane, de personaje de poveste şi de creaţii literare. 


    Trimite prin e-mail