joi, 25 mai 2017

Publicat la 5/25/2017 10:52:00 p.m. de Anonim

Asalt asupra muzeelor din oraș


Noaptea Muzeelor s-a bucurat de succes în rândul medieşenilor şi anul acesta. 


Autor: Alex PÎNTEA

Aproape 700 de persoane au trecut, sâmbăta trecută, pragul instituţiilor de profil din oraş, iar cei mai mulţi au fost la Muzeul Municipal Mediaş, acolo unde a avut loc vernisajul expoziţiei de linogravură „Amprente urbane. Mediaș 750“, realizată în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș“, dar şi un spectacol medieval al Paladiniilor de Terra Medies.
 „Mulțumim celor aproximativ 700 de vizitatori care ne-au trecut pragul în ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor, pe care o considerăm un real succes. Publicul a avut parte de momente emoționante în cadrul vernisajului expoziției de linogravură, «Amprente Urbane. Mediaș 750», apoi s-a bucurat de un spectacol interesant al Paladinilor de Terra Medies, toate completate de vizitarea expozițiilor permanente și temporare ale Muzeului Municipal Mediaș și ale Casei Memoriale Stephan Ludwig Roth“, a precizat Ioana Petra Radu, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret din cadrul Primăriei Mediaş.
Anul acesta a fost al treilea consecutiv în care instituțiile muzeale din municipiul de pe Târnava Mare și-au dat mâna în organizarea evenimentului Noaptea Muzeelor. 

    Trimite prin e-mail