luni, 10 aprilie 2017

Publicat la 4/10/2017 01:04:00 p.m. de Anonim

Investiție în educația tinerilor din Mediaș


Colegiul Tehnic Mediensis dispune de un cabinet de estetică şi igiena corpului omenesc.


Autor: Alex PÎNTEA

Inaugurarea festivă a acestuia a avut loc zilele trecute, la unitatea de învăţământ de pe strada Sticlei. Cabinetul este dotat cu zece scaune pentru coafor, dar și toate materialele didactice necesare pentru ca elevii să se poată iniția în această profesie. Costurile au fost susținute de către Primăria Mediaș, bugetul școlii, dar și mai mulți sponsori.

Posibil prin sponsorizări

Cabinetul de estetică și igiena corpului omenesc amenajat la Colegiul  Tehnic Mediensis a fost inaugurat în prezența reprezentanților autorităților publice locale și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, a colaboratorilor și partenerilor de instruire practică din oraș, directorilor de școli generale, dar și a comitetul reprezentativ al părinților. „Cabinetul M Chic Salon are zece posturi de lucru, iar sursele de finanțare au fost cele de la bugetul local, veniturile noastre proprii și am avut mai multe sponsorizări”, a precizat directoarea Corina Tănase.

Instruire practică

Cabinetul de estetică este destinat orelor de instruire practică a elevilor din învățămânul liceal, care se pregătesc în calificarea nivel 4 coafor-stilist. Începând cu anul școlar următor, acesta va fi destinat și elevilor din învățământul profesional, calificarea nivel 3, coafor-frizer-manichiurist-pedichiurist. La finalul primei părți a evenimentului, elevii au pregătit o paradă intitulată „Flori de primăvară“, în cadrul căreia și-au demonstrat abilitățile profesionale dobândite în arta machiajelor și a coafurilor. În partea a doua, elevii claselor a XI-a și a XII-a au asistat la o lecție practică demonstrativă susținută de o absolventă a școlii, care a făcut carieră în acest domeniu.


Proiect educațional

Evenimentul desfășurat zilele trecute a făcut parte din proiectul educaționat lansat la începutul anului școlar 2016-2017, „Future Mediensis“, care se adresează elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a din școlile generale medieșene, cât și propriilor elevi, pentru care sunt inițiate activități de consiliere și orientare profesională. Colegiul Tehnic Mediensis a fost prima școala din județ care a școlarizat elevi în acest domeniu începând cu anul 2006, iar în 2009, în urma organizării Olimpiadei naționale din acest profil, a primit o diplomă de excelență din partea Ministerului Educației Naționale.
    Trimite prin e-mail