luni, 13 martie 2017

Publicat la 3/13/2017 11:06:00 a.m. de Anonim

O companie low-cost care operează pe AEROPORTUL CLUJ "a zburat" pasagerul cu numărul 7 MILIOANE


O companie low-cost a sărbătorit vineri pe Aeroportul Cluj pasagerul cu numărul 7.000.000 care a călătorit de la Bratislava, noua cursă lansată.


Autor: Anca M. Colibăşanu

Norocosul pasager cu numărul 7.000.000 a călătorit pe zborul inaugural Bratislava - Cluj şi a fost premiat la sosire cu un voucher de călătorie dus-întors. ”Este un moment foarte important pentru Aeroport și pentru Cluj. Acesta este primul zbor de Bratislava. (...) Este o performanță foarte mare, având în vedere că Aeroportul funcționează de 100 de ani”, a spus directorul general al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo.
Acesta a mai precizat că începutul anului 2017 a adus creșteri spectaculoase de trafic pentru aeroport, creând premisele unui trafic de pasageri record anticipat în sezonul de vară. “Este deosebit de important rolul pe care îl are aeroportul atât la nivel regional, cât și național, iar prin eforturile noastre vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri”, a completat Ciceo.
În cei 84 de ani de existenţă, Aeroportul Internaţional Cluj a devenit unul dintre cele mai importante aeroporturi ale României. Dacă în anul 1997 ocupa poziţia a 5-a în clasamentul aeroporturilor din România din punct de vedere al traficului aerian, cu doar 48.886 de pasageri, astăzi este al doilea aeroport al ţării cu un trafic anual de peste 1 milion de pasageri.
În 2015, Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca a fost clasat de Airports Council International - Europe pe locul trei în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul semestru al anului 2015, la categoria celor care au avut sub 5 milioane de pasageri.
2017 este anul în care se estimează că traficul de pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj va ajunge la 3 milioane de călători.
De asemenea, pentru anul 2017 sunt anunţate destinaţii precum Stockholm (Suedia), Bratislava (Slovacia), Karlsruhe – Baden – Baden, Frankfurt Hahn, Hamburg (Germania), Larnaca (Cipru), Nisa (Franţa), Budapesta (Ungaria), Malta şi Constanţa (România).

    Trimite prin e-mail